[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Липень » 9 » На Прикарпатті від великої води постраждали 133 населені пункти
15:18
На Прикарпатті від великої води постраждали 133 населені пункти
З 7 до 8 липня 2010 року внаслідок довготривалих сильних дощів від розливу річок, підмиву та пошкодження окремих ділянок дамб, підйому ґрунтових вод, накопичення у низинах стічних вод та активізації зсувних процесів у 14 районах області (Богородчанський, Верховинський, Галицький, Долинський, Калуський, Коломийський, Косовський, Надвірнянський, Рогатинський, Рожнятівський, Снятинський, Тисменицький, Тлумацький, Яремчанська міськрада) постраждали 133 населених пункти, з них повністю або частково підтоплено 85 населених пунктів, у тому числі – м. Івано-Франківськ. Про це сьогодні, 9 липня 2010 року, повідомили у Головному управлінні МНС в області.

Наразі підтоплені 623 житлові будинки, 1 об’єкт соціальної сфери (Центральна міська клінічна лікарня м. Івано-Франківська), 674 підвальні приміщення, 2 тис. 30 дворогосподарств, 2 тис. 287 присадибних ділянок, 1 тис. 64 криниці та 349,3 га сільгоспугідь. Відключено від електропостачання 31 населений пункт. Відсутнє транспортне сполучення з 39 населеними пунктами, газопостачання – у 5 населених пунктах.

За інформацією Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області відсутнє транспортне сполучення з 39 населеними пунктами, зруйновано 1 міст (на автодорозі Галич–Цвітова у с. Мошківці), пошкоджено (з урахуванням пошкоджень під’їзних шляхів) 16 мостів, зруйновано 4,4 км та пошкоджено 12,6 км дорожнього покриття автошляхів державного і місцевого значення.

Підрозділами МНС врятовані 2 особи, евакуйовано – 217 осіб, вилучено з води 3 автомобілі.

Залученими силами МНС з початку надзвичайної ситуації проводяться аварійно-рятувальні та інші невідкладні роботи в населених пунктах, які постраждали від шкідливої дії паводкових вод, заходи з евакуації та тимчасового відселення, продовжується зосередження додаткових сил і засобів МНС з інших регіонів. Для забезпечення потреб населення постраждалих районів області в питній воді та продуктів харчування готові до залучення 6 одиниць техніки високої прохідності від ГУ МНС в Івано-Франківській області.

Для надання допомоги населенню з ліквідації наслідків стихії в цих районах працюють мобільні оперативні групи та аварійно-рятувальні підрозділи ГУ МНС в області.

Усього до ліквідації наслідків стихії залучено 1 тис. 495 чол. та 281 од. техніки, з них від МНС – 646 чол. особового складу, 76 од. техніки, 32 плавзасоби, 40 мотопомп.
Категорія: Суспільство | Переглядів: 608 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]