[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Жовтень » 21 » Львів, Івано-Франківськ і Тернопіль – у п’ятірці найбільш «закоркованих» міст
00:54
Львів, Івано-Франківськ і Тернопіль – у п’ятірці найбільш «закоркованих» міст
До п’ятірки найбільш «закоркованих» українських міст увійшли Київ, Львів, Івано-Франківськ, Дніпропетровськ і Тернопіль. Про це пише тижневик «Коментарі:», який визначив коефіцієнти навантаження на транспортні системи 26 міст, використовуючи офіційні дані обласних ДАІ. Коефіцієнт являє собою співвідношення загальної протяжності вулично-дорожньої мережі та кількості зареєстрованих автотранспортних засобів, – пише УНІАН.

Чим менше значення коефіцієнта, тим гірша ситуація з «корками». Приміром, для столиці Росії (3580 км мережі при 3,89 млн автомобілів) він становить 0,92. Втім, до московських проблем українцям ще рости й рости. Навіть Києву, який посідає перше місце в українському рейтингу «закоркованості» (1,75 км доріг на 1000 авто), щоб опуститися до рівня Москви, потрібно ще 900 тисяч автомобілів.

У Львові на тисячу машин припадає 2,01 км доріг, у Івано-Франківську – 2,69, у Дніпропетровську – 2,73, Тернополі – 3,18. Найменш проблемним серед великих українських міст є Чернігів з коефіцієнтом 9,44 (62 тис. авто на 585 км вулично-транспортної мережі).

Нелогічно «благополучне» місце Харкова (6,82 км доріг на 1000 авто) у рейтингу пояснюється унікальністю його транспортної інфраструктури – через відсутність кільцевих доріг більшість транспортних потоків рухаються через центр, де вулиці мають низьку пропускну спроможність і погану якість покриття при практично повній відсутності парковок, – відзначає тижневик.

Загалом же автотранспортні проблеми українських міст викликані не лише ущільненням забудови та збільшенням кількості автомобілів. Не менш важливий ще один фактор: для перших осіб держави, як і для перших осіб міст, перекривають дороги, щоб їхні кортежі могли безперешкодно проїхати куди потрібно.
 
Категорія: Статистика | Переглядів: 691 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]