[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2013 » Серпень » 1 » Калуські міндоходівці на сторожі інтересів місцевих бюджетів та громадян
14:19
Калуські міндоходівці на сторожі інтересів місцевих бюджетів та громадян

Калуські міндоходівці проводять системну роботу із забезпечення надходжень до місцевих бюджетів податку на доходи фізичних осіб, поступлення якого в першому півріччі цього року перевищили 47 мільйонів гривень. Крім того, додатково в процесі здійснення контрольно-перевірочної роботи суб’єктів господарювання  виявлено факти виплат заробітної плати без утримання та перерахування при цьому податку. В результаті  донараховано разом з штрафними санкціями 186 тисяч гривень податку. Третина з цих коштів уже поступила на рахунки місцевих бюджетів. Паралельно, з метою упередження порушень проводиться масово-розяснювальна  робота серед роботодавців щодо дотримання норм трудового та податкового законодавства  України в частині нарахування та оподаткування заробітної плати.

Окремої уваги заслуговує робота працівників інспекції в спеціально створених робочих групах при Калуській РДА та Калуській міській раді. Про це заявив виконуючий обов’язки начальника Калуської ОДПІ Михайло Князевич.    

За перше півріччя цією групою, до складу якої разом з калуськими міндоходівцями входять представники органів місцевого самоврядування та інших державних структур, виявлено 138 неоформлених найманих працівників. В подальшому із 118-ма особами були оформлені та належним чином зареєстровані трудові договори. Відтепер ці громадяни можуть розраховувати на всі соціальні гарантії.  

Крім того, на засіданнях спеціальних комісій, створених при Калуській райдержадміністрації та виконкомі Калуської  міської ради проводиться заслуховування тих суб’єктів господарювання, які допустили несвоєчасну виплату заробітної плати своїм працівникам. Як наслідок,  17-ма калуськими підприємствами погашено заборгованість із заробітної плати в розмірі 674 тисячі гривень працівникам. При цьому до місцевих бюджетів надійшло 93 тисячі гривень податку на доходи фізичних осіб. 

Проводиться також постійне заслуховування роботодавців, які виплачували заробітну плату нижче мінімально встановленого рівня. Як правило, більшість з них після цього підвищує рівень заробітної плати своїм працівникам. 

Категорія: Суспільство | Переглядів: 529 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]