[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2018 » Квітень » 18 » Калуська районна влада буде краще реагувати на надзвичайні ситуації. Поки що лише на папері
15:21
Калуська районна влада буде краще реагувати на надзвичайні ситуації. Поки що лише на папері

17 квітня відбулося пленарне засідання чергової сесії Калуської районної ради під час якого було затверджено чергову районну програму – розвитку цивільного захисту населення і території Калуського району від надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру на 2018-2022 роки.

Згідно із документом, за п’ять років район має вкласти у розвиток системи цивільного захисту понад 1 млн 80 тис. гривень. Причому більше половини цієї суми – 549 тис. гривень вже у поточному році. Найбільше коштів за програмою має бути використано на оснащення мобільної оперативної групи – майже 465 тис. гривень у 2017 році, передають "Вікна".

Зокрема кошти передбачені на закупівлю позашляховика Renault Duster  - 435 тис. гривень. Інші статті видатків за програмою – накопичення районного матеріального резерву на випадок НС, організація запобіжних рятувальних заходів на водних об’єктах, оснащення аварійно-рятувальних підрозділів технікою, обладнанням та спорядженням.

Однак усі ці заходи ризикують так і залишитися деклараціями на папері. Як пояснив голова Калуської районної ради Михайло Срібняк, прийняття такої програми відбулося на виконання відповідних урядових рішень. Реально на даному етапі на її фінансування у районному бюджеті передбачено нуль гривень. І, зважаючи на мізерні ресурси бюджету та великий обсяг проблем, які вимагають вирішення, зокрема катастрофічний стан доріг, малоймовірно що до кінця року на програму вдасться викроїти якісь кошти. І практично гарантовано, що на дорогий позашляховик грошей у цьому році не буде.

Джерело інформації - газета "Вікна"

Категорія: Суспільство | Переглядів: 767 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]