[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Жовтень » 22 » Гексахлорбензол складають на території калійного заводу, але ще не вивозять
01:01
Гексахлорбензол складають на території калійного заводу, але ще не вивозять
Заступник міського голови Василь Петрів підтвердив, що забраний з полігону гексахлорбензол нині зберігається на території калійного заводу. Загалом 2,5 тонни. Однак, за його словами, хвилюватися не варто, оскільки тут є охорона, а мішки, в які запакований гексахлорбензол — спеціальні, двошарові (шар гуми і плівка) і герметичні, тому потрапляння небезпечної речовини у довкілля є виключеним.
 
Василь Петрів на запитання, чому гексахлорбензол одразу не відвозять до місця його утилізації, відповів, що були певні проблеми з Одеським портом, через який отрута має покинути межі України. Проте на даний час, заспокоїв заступник міського голови, всі нюанси вже практично узгоджені. Залишилося завантажити гексахлорбензол у потяг, який і доправить його до Одеси.
 
Між іншим, зазначив Василь Іванович, минулої п’ятниці у Калуші побували представники англійської компанії, яка утилізуватиме токсичні відходи з Калуша. Вони дослідили ситуацію на полігоні і зробили висновок, що все робиться правильно, відповідно до стандартів безпеки. За словами Василя Петріва, роботи на полігоні тривають. Гексахлорбензол нерозчинний у воді, тож дощова погода не заважає.

Щодо Домбровського кар’єру, то тут продовжується спорудження розсолопроводу. У вересні під час приїзду до Калуша на той час віце-прем’єр-міністра України Володимира Сівковича з боку останнього прозвучало твердження, що на середину жовтня вже мають бути готові рішення щодо відокремлення калійного заводу від ВАТ «Оріана» і створення на його базі окремого державного підприємства.
 
За словами Василя Петріва, станом на 20 жовтня 2010 року остаточних рішень ще немає. Існують відповідні доручення уряду і Фонду держмайна щодо відокремлення калійного заводу. Рішення, які б дозволили залучити інвесторів для переробки розсолів, переконаний Василь Петрів, приймати необхідно, оскільки самі розсоли, які становлять екологічну загрозу, нікуди не діваються і їхня кількість у перспективі буде збільшуватися.
 
Джерело інформації - газета "Дзвони Підгір'я"

Категорія: Суспільство | Переглядів: 669 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]