[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Липень » 22 » Єдиний у Калуші кінотеатр пішов з молотка
21:02
Єдиний у Калуші кінотеатр пішов з молотка
Цього вівторка відбувся приватизаційний аукціон, на який виставили кінотеатр «Відродження». Нагадаємо, що рішення про приватизацію кінотеатру далося міській раді нелегко. Ще кілька років тому цей об’єкт належав до таких, які не підлягають приватизації.
 
Свого час його передали в оренду, однак за два роки орендарем нічого у плані реконструкції кінотеатру зроблено не було, при тому що його звільнили від орендної плати. Відтак договір оренди з ініціативи міста було розірвано. Потім стало зрозуміло, що зважаючи на кошти, необхідні для відновлення роботи кінотеатру, ефективного орендаря для цього об’єкта знайти не вдасться. Виділити фінансування з міського бюджету — також нереально. Тож обрали єдиний можливий варіант, який дозволить зберегти кінотеатр «Відродження» — його продаж.
 
Стартова ціна будівлі кінотеатру становила майже 2,3 млн. гривень. Серед умов продажу — збереження цільового призначення об’єкта, зокрема демонстрація не менше 56 сеансів на місяць. Заявки на участь в аукціоні подали двоє бажаючих, обидва з Калуша. Дивно, що бажаючі купити напівзруйнований кінотеатр взагалі знайшлися. У ході торгів було зроблено всього один мінімально необхідний крок, і переможцеві, яким стало ТзОВ «Відродження 2011», будівля кінотеатру дісталася за 2,530 млн. грн. Ці кошти за винятком 20% ПДВ поповнять міський бюджет. До речі, вже наступного після аукціону дня, у середу, Калуська міська рада задовольнила прохання покупця і прийняла рішення щодо графіка проведення розрахунків за кінотеатр. Так, 229 тис. грн. становила застава, яку зараховано у рахунок оплати. Одразу після аукціону ТзОВ «Відродження» перерахувало до міського бюджету ще понад 625 тис. грн., 400 тис. грн. покупець обіцяє заплатити у найближчі тижні. А виплата решти 1,175 млн. грн., що становить менше половини ціни об’єкта, реструктуризована, ці кошти будуть надходити до бюджету міста частинами впродовж п’яти місяців до кінця року.
 
У своєму коментарі з приводу результатів аукціону в. о. заступника міського голови Руслана Вайда зазначила, що вони для міста є дуже позитивними. Основне, за її словами, що у кінотеатру з’явився власник, який взяв на себе зобов’язання ще цього року провести реконструкцію і з 1 січня 2011 р. відновити його роботу. «Нарешті калушанам для перегляду кінофільмів не потрібно буде їздити в Івано-Франківськ», — сказала Руслана Вайда. Також вона повідомила, що новому власнику необхідно вкласти у кінотеатр орієнтовно 10 млн. гривень.
 
Того ж дня на аукціоні було продано і гараж на вул. Михайла Грушевського, 25. Бажаючих придбати цей об’єкт було троє. У ході торгів ціна продажу зросла зі стартових близько 46 тис. грн. до 94 тис. грн., включаючи ПДВ.
Категорія: Суспільство | Переглядів: 684 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]