[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Жовтень » 29 » Долар «злетить» до 9 грн після виборів?
20:10
Долар «злетить» до 9 грн після виборів?
Реальна вартість долара на сьогодні становить 9,5 гривень. Після місцевих виборів Нацбанк припинить стримувати подорожчання американської валюти. Про це заявив експерт аналітичної компанії MPP Consulting Павло Мельник.

«Те, що назрівало давно, приурочили до виборів. Коливань курсів до неділі, звичайно, не буде, але учасників ринку до них вже готують. Досі НБУ утримував курс виключно завдяки постійному вливанню грошей у фінансову систему. Але його резерви не безмежні, рано чи пізно довелося б створити умови, при яких курс долара відповідатиме тенденціям ринку, а гроші – реальній вартості», – розповів Павло Мельник.

За словами експерта, вже у листопаді розпочнеться пошук курсового балансу, який при урахуванні всіх параметрів на сьогодні становить приблизно 9,5 грн за долар. «Але шокової терапії не буде – долар подорожчає приблизно до 9 грн у два-три етапи за два місяці, інакше багато компаній просто розоряться», – зазначив він.

«Банки чекали і боялися цього моменту: у них зовнішні запозичення у валюті, і якщо немає валютних резервів, доведеться купувати долари і євро за новим курсом, щоб розрахуватися. Гіганти ринку можуть не хвилюватися, іншим доведеться змінити умови надання послуг – гривневі депозити залучатимуться на вигідніших для клієнтів умовах», – розповів Павло Мельник.

Експерт вказує, що від нововведення економіка в цілому виграє: як тільки курс збалансується, долар подорожчає, обсяги імпорту скоротяться, в Україну перестануть звозити з усіх країн дешеві товари, проте з’явиться стимул для виробництва і експорту, що має зробити вітчизняну продукцію конкурентноздатною.
 
Джерело інформації - ТСН
Категорія: Економіка | Переглядів: 560 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]