[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2011 » Травень » 11 » 9 травня у Калуші обійшлося без провокацій і червоних прапорів
08:09
9 травня у Калуші обійшлося без провокацій і червоних прапорів
А от в інших великих містах області — Коломиї та Івано-Франківську — того дня, незважаючи на рішення обласної ради, червоні прапори можна було побачити. У понеділок, 9 травня, у Калуші відбулися традиційні урочисті заходи — святкова хода до Пагорба Слави і мітинг-реквієм, присвячені 66-ій річниці Перемоги. 

Калушани різних поколінь, ветерани, представники міської влади прийшли цього дня на Пагорб Слави, щоб згадати усіх, чиє життя забрала війна, схилити голови перед їхньою світлою пам’яттю, низько вклонитися і скласти глибоку шану ветеранам, які на своїх плечах винесли тягар війни, підняли країну з руїн у повоєнні роки.

Присутніх на урочистому мітингу ветеранів привітали секретар Калуської міської ради Олександр Челядин, голова Калуської районної ради Василь Дзундза, заступник військового комісара об’єднаного Калусько-Рожнятівського військкомату Зеновій Куций, від міської організації ветеранів війни своїх побратимів привітав Павло Кірякін, а від імені молодого покоління зі словами вдячності до ветеранів звернувся учень 11 класу навчально-виховного комплексу ЗОШ №10-ліцей Юрій Констанкевич.

Відбулося і традиційне нагородження з нагоди свята. Так, почесну грамоту міського голови і золотий значок «Калуш» отримали члени Калуської міської організації ветеранів Великої Вітчизняної війни, учасники бойових дій Володимир Діденко і Павло Кірякін, шестеро ветеранів нагороджено почесною грамотою міського голови та срібним значком «Калуш», зокрема, Олександра Бражиненка, Вікторію Кириченко, Василя Майбороду, Леоніда Мар’єнка, Євгенію Семанів та Магду Пачків.

Урочиста частина святкування завершилася покладанням квітів тим, хто не дожив до Дня Перемоги, і святковим салютом. Військовослужбовці поклали Гірлянду Слави до Вічного вогню.

Після урочистостей ветеранів пригощали солдатською кашею і фронтовими 100-грамами. Згодом їх запросили на святковий обід у ресторан «Майдан».

Джерело інформації - газета "Дзвони Підгір'я"
Категорія: Культура | Переглядів: 614 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]