[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Червень » 25 » Україну охопила паніка: чупакабри, ЧАЕС і потопи
10:41
Україну охопила паніка: чупакабри, ЧАЕС і потопи
Чутки про страшні аварії і нашестя невідомих науці монстрів протягом останніх декількох місяців просто звели з розуму Україну. У вівторок люди почали розсилати один одному повідомлення про те, що впала стіна саркофага на ЧАЕС.
 
«Товариш зателефонував, каже: у жодному випадку не виходь на вулицю, там стіна саркофага впала! Мене аж в піт кинуло», — розповів дизайнер Сергій. «У Чорнобилі все спокійно, а чутки про те, що впала стіна, з'являються мало не щодня. У мене є навіть архів таких повідомлень. Це робиться, щоб зірвати курортний сезон. Мовляв, в Україні зараз радіація», — розповів Олександр Сирота, віце-президент громадської організації «Центр Прип’ять.ком». Запевнили, що з ЧАЕС все гаразд і на самій станції, пише газета "Сегодня".

Нещодавно жителі Запоріжжя переживали через загрозу прориву Дніпрогес, який нібито передбачив місцевий провидець. На Київщині панікували через цистерну ртуті, що «розлилася» (незадовго до цього цистерна-примара нібито вибухала в Кіровоградській і Харківській областях). Паніка дійшла і до Львівщини, тут вже декілька тижнів людей лякають монстром, який пожирає кроликів. Як розповів начальник прес-служби МНС Ігор Кроль, помилкова інформація про великі аварії традиційно з'являється на старті курортного сезону — з квітня по червень. Кроль не вважає, що цього року кількість чуток збільшилася.

Як відзначає видання, психологи з цим незгодні. За їхніми оцінками, останнім часом на хвилі панічних настроїв населення, які пов'язані з політичною і економічною нестабільністю в країні, чуток стало набагато більше, але найголовніше — люди все більше їм вірять. «Враховуючи нестабільну ситуацію в Україні і президентські вибори, що наближаються, таких помилкових чуток вже восени може з'явитися ще більше», — вважає психолог Олександр Губенко. Його колега Олег Покальчук розповів, що існує декілька причин виникнення чуток. «По-перше, хтось просто хоче прослідкувати, за якими каналами розповсюджується помилкова інформація і що з цього виходить. По-друге, існує тип людей, яким подобається бути джерелом інформації, що сіє паніку, центром уваги. Їхню активність може збільшувати і сильна спека. Чим безглуздіша чутка, тим більше у неї шансів розповсюдитися на велику територію», — каже Покальчук.

Політолог Кость Бондареко впевнений, що чутки активізуються напередодні виборів. Він не виключив, що «сарафанним радіо» політики можуть скористатися перед виборами президента, а зараз тестують його.
 
Джерело інформації - телерадіокомпанія "Вежа"
Категорія: Суспільство | Переглядів: 721 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]