[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Березень » 31 » Калушани вшанували пам’ять Чорновола
14:19
Калушани вшанували пам’ять Чорновола

25 березня минуло 10 років з трагічного для всієї України дня — загибелі лідера Народного Руху України В’ячеслава Чорновола. Вшанували пам’ять Героя України і калуські рухівці.

21 березня делегація Калуської міської організації НРУ та міського «Молодого Руху» спільно з побратимами з Рогатина відвідали Байкове кладовище, де склали спільну молитву на могилі свого провідника. Після цього калушани разом з рухівцями з інших областей України взяли участь у заупокійній службі, яку відправив у соборі Святого Володимира Патріарх Київський (УПЦ) Філарет.

Потім рухівська колона пройшла Хрещатиком до пам’ятника В’ячеславу Максимовичу, де було проведено віче. Весь цей час Чорновіл був посеред своїх побратимів, запалював незримо їх серця і спонукав до подальшої боротьби.

У сам день загибелі В’ячеслава Чорновола, 25 березня, на його могилі була відправлена Архієрейська Літургія. А в Калуші біля погруддя В.Чорновола відбулося віче, організоване районною владою, районною організацією НРУ і районними молодорухівцями, та вечір пам’яті в ПК «Мінерал» «Він жив та помер у Русі», який організувало управління культури міської ради.

25 березня у селі Верхня сектор молоді і спорту районної держадміністрації провів також баскетбольний турнір серед шкіл району. Перемогу у ньому здобули господарі, а призерами стали баскетболісти Голиня та Підмихайля. А в суботу, 28 березня, о 15.00 міські молодорухівці проведуть турнір з футзалу на стадіоні «Хімік» (у разі негоди — у спорткомплексі «Сокіл») серед громадських організацій міста.
 
Олег Нижник,
голова міської організації НРУ
Категорія: Суспільство | Переглядів: 709 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]