[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Березень » 27 » Своє професійне свято відзначили працівники культури району
22:45
Своє професійне свято відзначили працівники культури району

23 березня у приміщенні районного Будинку культури всі, хто причетний до культури на теренах Калуського районі, мали змогу насолоджуватися мистецтвом у виконанні своїх колег та отримати слова вдячності за нелегку працю на ниві культури.

З вітальними словами від імені районної влади виступив заступник голови райдержадміністрації Ігор Пробоїв, який відзначив позитивну роботу закладів культури району в цілому, пригадав ті нелегкі часи десятилітньої давності, коли працівники культури отримували зарплату товарами. Однак вони, незважаючи на труднощі, наполегливо продовжували свою добру справу. Сьогодні ж, за словами Ігоря Пробоїва, районна влада багато докладає зусиль, щоб у закладах культури було затишно і тепло, щоб молодь почувала себе комфортно під час дозвілля.

Начальник відділу культури і туризму РДА Тетяна Молдавчук привітала працівників культури та аматорів народного мистецтва з їх професійним святом; відзначила, що працівники культури вміють співати, танцювати, є хорошим прикладом для наслідування. Щоб показати, що є ще порох у порохівницях, керівники сільських Народних домів та й інші працівники виступили на сцені. А наступного року вирішили залучити… бухгалтерів та сільських голів.

З вітальними словами та піснями до колег звернулися завідувачі сільських Народних домів Андрій Суслик (с. Бережниця), Дарія Шевчук (с.Томашівці), Володимир Кушнір (с. Пійло), Любомир Федорко (с. Вістова). Дует у складі завідуючої НД с. Степанівка Наталі Шпильчин та завідуючої НД с. Гуменів Ольги Шутяк продовжив пісенні привітання.

Культпрацівників вітали юні учасниці художньої самодіяльності Наталя Бакаляр (НД с. Підмихайля) та Лілія Петрів (НД с. Завій),вокаліст, художній керівник НД с-ща Войнилів Володимир Василів, дует у складі Валентини Струтинської та Івана Стратієнка, працівники НД с. Голинь. Вельми дотепною про наш час виявилась гумореска у виконанні завідуючої НД с. Довгий Войнилів Ольги Безрукої. Завідувач НД с-ща Войнилів Надія Бабій виступила у ролі ведучої свята.

За сумлінну працю на ниві культури, за ефективну господарську діяльність велика когорта завідувачів сільських Народних домів та аматорів мистецтва нагороджена грамотами відділу культури та туризму Калуської РДА і преміями. Приємно відзначити і те, що цього ж дня в Івано-Франківську були нагороджені грамотами управління культури та туризму облдержадміністрації художній керівник НД с. Завій Світлана Петрів, керівник народного аматорського хорового колективу НД с. Тужилів Марія Цвіточок та провідний методист РБК Надія Пукіш.

Очільниця районної культури вручила подяки директору ТзОВ “Захід-автотранс” Миколі Манелюку за спонсорську діяльність та тим сільським головам, які активно сприяють розвитку культури в селах району.

Голова профспілки працівників культури району Світлана Макойда подякувала усім працівникам культури та аматорам народного мистецтва за щоденну працю на ниві культури району.
 
Джерело інформації - газета "Вісті Калущини".
Категорія: Культура | Переглядів: 841 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]