[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Березень » 24 » У 2009 році зменшилася кількість охочих пройти незалежне тестування
13:24
У 2009 році зменшилася кількість охочих пройти незалежне тестування
Для проходження зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) в 2009 році зареєструвалися близько 462 тис. учасників, що майже на 50 тис. менше ніж в 2008 році. Про це повідомив міністр освіти і науки України Іван Вакарчук на прес-конференції у вівторок.

Серед зареєстрованих учасників 70% складають випускники загальноосвітніх навчальних закладів 2009 року, 28% - випускники попередніх років, по 1% - випускники професійно-технічних навчальних закладів та ВНЗ 1-2 рівні акредитації.

І.Вакарчук відзначив, що в 2009 році випускників цього року зареєстровано 395 тис., тоді як в 2008 році - 418 тис. За його словами, це обумовлено демографічними чинниками і найближчими роками триватиме зменшення кількості випускників, а через декілька років ситуація змінитися, і їх чисельність буде збільшуватися.

Міністр освіти також нагадав, що тестування майбутніх абітурієнтів проходитиме з 6 травня по 5 червня.

Особливостями нинішньої кампанії тестування є зменшення кількості предметів з 11 до 8. При цьому кожен з учасників тестування міг обрати до 5 предметів, тоді як в 2008 році - не більше трьох. Крім того, в поточному році введено тестування з іноземних мов - англійської, німецької, французької та іспанської.

Результати тестування в поточному році, на відміну від попереднього, в обов'язковому порядку зараховуються як результат державної підсумкової атестації.

Результати всіх тестувань учасника ЗНО будуть внесені до єдиного сертифікату, і з кожного окремого предмету, як це було в 2008 році, сертифікати не видаватимуться. І.Вакарчук також повідомив, що об'єм держзамовлення в 20009 році для абітурієнтів залишився на рівні 2008 року. За його словами, на тестування зареєструвалися удвічі більше осіб, ніж складає об'єм держзамовлення.

У свою чергу директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук повідомив, що для проведення ЗНО необхідно буде виготовити 1,2 млн тестових зошитів. За його словами, на даний момент завершується їх виготовлення. За його словами, учасники тестування з 1 по 26 квітня повинні отримати поштою запрошення, в яких буде вказана адреса пункту тестування.

Перше тестування - з історії - пройде 6 травня.

І.Лікарчук відзначив, що підготовка до ЗНО йде відповідно до запланованого технічного завдання.

"Я не бачу чинників, які могли б зупинити підготовку до зовнішнього оцінювання", - підкреслив він.
 
Джерело інформації - телерадіокомпанія "Вежа".
Категорія: Статистика | Переглядів: 819 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]