[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Березень » 2 » В Україні кожен другий старшокласник вживає алкоголь та палить цигарки
09:31
В Україні кожен другий старшокласник вживає алкоголь та палить цигарки
Як свідчить статистика, більшість з них роблять це вже з 12 років. Понад 60 відсотків школярів уже постійні курці, ще 40 відсотків -  систематично випивають. Лише за останні чотири роки вживання алкоголю серед неповнолітніх зросло у чотири рази.
 
Дівчата полюбляють  слабоалкогольні напої. І помиляються ті, хто думає, що це лише дитяча випивка. У літрі восьмиградусного коктейлю міститься 80 грамів чистого спирту. Приблизно стільки ж  у двохстах грамах горілки. За останні роки проблема дитячого алкоголізму стала неабияк актуальною, каже голова молодіжної організації «Закон та порядок» Володимир Турчин.

Міська влада занепокоєна такою статистикою. Як обмежити ці показники -  чиновники не знають. "Кілька років поспіль у місті діють антитютюнові та антиалкогольні  програми, однак бажаного результату вони поки що не дали", - каже гуманітарний віце-мер Зінаїда Федорук.

Міські чиновники розмірковують над тим, як попередити куріння та вживання алкоголю серед місцевих школярів. Окрім систематичної пропаганди  здорового способу життя,  проведення спеціальних тематичних уроків, міська влада планує обмежити місця для вільного куріння та  вивісити на біл-бордах антирекламу, яка  продемонструє  реальний вплив тютюну та алкоголю на організм. Також до боротьби проти шкідливих звичок залучатимуть різноманітні мистецькі, театральні, музичні гурти та спортивні секції. У вільний час варто чимось зайняти підлітка, тоді зникнуть  думки про алкоголь та куриво, каже головний спеціаліст управління  торгівлі Олег Гончак.

67 відсотків українців на сьогодні  – вживають алкголь, 35 -  вважають себе залежними від оковитої. Це найбільший показник у Європі. А діти, як відомо, беруть приклад з дорослих. 
 
Джерело інформації - телерадіокомпанія "Вежа".
Категорія: Статистика | Переглядів: 818 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]