[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Березень » 1 » У Добровлянах - свято талантів
09:49
У Добровлянах - свято талантів

Велике літературно-музичне свято вшанування талановитих людей рідного села “Я квіткою землі своєї оспівую любов до неї” відбулося 16 лютого в Добровлянській школі. Ініціаторами його проведення були шкільний бібліотекар Г.М.Будзан та сільський бібліотекар Г.М.Яковина.

Ведучі свята — Михайло Матіїв та Надія Фінів — познайомили глядачів-учасників семінару — бібліотекарів району та учнів школи — третьою книгою поем Миколи Діжевського “Ясні зорі Тараса”.

Виступила на святі голова первинного осередку “Просвіта” Марія Василів. Плетіння віночка — традиція, яка відходить, проте “просвітяни” не тільки зберегли її, але й познайомили з цим дійством глядачів.

Найбільше захоплення глядачів викликало знайомство з талановитою родиною Магдалини Яцишин. Сама Магдалина Володимирівна, вісімдесятирічна жінка, все життя співає, має чудовий голос, талант розповідача і щиру українську душу. ЇЇ внук — Богдан Яковина, на жаль, не був присутній, але його роботи — художні картини на стінах школи — приклад великого, Богом даного, таланту.

Велику цікавість глядачів викликали роботи Тетяни Туряниці та Ганни Павлишин. На два дні звичайний шкільний кабінет перетворився на музей мистецтв. Вишиті образи, картини-пейзажі, портрети, рушники, салфетки, в’язані речі, роботи з бісеру — все це милувало очі вишуканим, неповторним, художнім смаком.

Та багате село Добровляни не тільки дорослими талантами. У стінах школи навчаються учні, яких Бог нагородив великим даром — писати картини та вірші. Дарина Туряниця займається в гуртку малювання лише чотири місяці, проте її художні роботи вже можна оцінити як професійні.

Оплески глядачів отримали за читання власної поезії Марія Жовнірович та Ольга Губаль, Вікторія Кучерак — за оригінальні експозиції з бісеру, Віта Черпак — за чудову гру на скрипці. Є надія, що молоді талановиті діти стануть в майбутньому знаменитими художниками, поетами, композиторами, співаками.

Незважаючи на складний кризовий час, ми, українці, залишаємося оптимістами, продовжуємо вишивати, малювати, співати... А тому Україна буде жити і процвітати!
 
Джерело інформації - газета "Вісті Калущини".
Категорія: Освіта | Переглядів: 1060 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]