[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Лютий » 26 » Як пережити звільнення?
11:19
Як пережити звільнення?
На шкалі стресів втрата роботи посідає одне з перших місць. Гірше хіба коли розлучаєшся або коли помирає близька людина. Тому психологи радять: спробуйте піти гідно. Від того, як поведетеся у скрутну годину, залежить ваше майбутнє.

ВОЛЮ В КУЛАК!
Зізнаймося, є велика спокуса наостанку виказати начальству все, що ви про нього думаєте. Чи бовкнути якусь гидоту. Як варіант, накапостити: заховати чи стерти важливу інформацію, вкрасти телефонні номери солідних клієнтів, щоб паралізувати роботу фірми чи установи.
Не робіть цього! По-перше, професійне коло дуже вузьке, і коли ваш новий начальник подзвонить колишньому... Отож, зберіть волю у кулак і в останній день попрощайтеся з колегами та шефом, сказавши найщиріші слова. Нехай вас і не погукають назад, але стовідсотково його рекомендація у майбутньому не скидатиметься на вовчий квиток. Згадайте Штірліца: запам’ятовуються перші й останні слова.

ЛІНЬ ЗДОЛАЛА.
Залишившись без роботи, людина має у розпорядженні купу вільного часу. Можливо, спочатку її це навіть тішить: нарешті вдасться відпочити! Але розслабитися по-справжньому зазвичай не виходить. І безробітний починає страждати від безділля. За спостереженнями психологів, така ситуація – сприятливі умови для розвитку неврозів.
Отож, виникне замкнене коло: через те, що немає роботи, ви відчуваєте депресію, а вона своєю чергою не дозволяє ефективно шукати роботу. Таке явище спостерігають у тих, хто щойно вийшов на пенсію: учора людина інтенсивно працювала, а сьогодні починає старіти...
Аби не доводити себе до такого стану, спеціалісти радять починати пошуки нового місця того ж дня, коли вам повідомили про звільнення. Що більше часу минає від моменту втрати роботи, то складніше буде її відшукати. Поставтеся до звільнення як до випробування на міцність.

РУКИ НЕ ОПУСКАТИ!
Щоб цього уникнути, зберігайте колишній ритм і розпорядок життя. Вставайте, снідайте, обідайте і вечеряйте як і раніше. Якщо ви чоловік, неодмінно голіться щоранку. Жінки мусять наносити легкий макіяж.
Щодня що-небудь робіть для того, аби знайти роботу. Скажімо, переглядайте сайти в інтернеті. Не дивіться допізна телевізор, висипайтеся, не пийте кави та міцного чаю, гуляйте. Відвідайте стоматолога, інших спеціалістів, пройдіть курс лікування, якщо потрібно. Владнайте всі марудні, але важливі домашні справи, до яких раніше не добігали.
Якщо запрошують у гості друзі, не відмовляйтеся, посилаючись на поганий настрій. Може, якраз там зустрінете того, хто допоможе вам працевлаштуватися. А ще не нехтуйте пропозицією тимчасового заробітку. Коли добре себе зарекомендуєте, ця робота може стати постійною.

 
Джерело інформації - сімейна енциклопедія "Сім'я і Дім".
Категорія: Суспільство | Переглядів: 759 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]