[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Лютий » 15 » ТзОВ "Вінісін" почав випускати паливні брикети
22:21
ТзОВ "Вінісін" почав випускати паливні брикети
У світлі останніх "газових" подій українська влада почала звертати увагу на альтернативні види палива. Зокрема, нещодавно Кабінет Міністрів виділив 37 млн. гривень на реконструкцію системи теплозабезпечення міста Шостки Сумської області. У місцевих котельнях тепер палитимуть тирсою, рикетованою соломою та іншими рослинними відходами. Як з’ясували "Вікна", ТзОВ "Вінісін" налагодило випуск “газозамінних” брикетів.

Як розповів "Вікнам" директор ТзОВ "Вінісін" Іван Бісик, підприємство налагодило випуск паливних брикетів порівняно недавно. Сировиною для них є відходи паркетного виробництва.

— На Заході давно використовують альтернативні газу енергозберігаючі технології, — зазначив Іван Бісик. — Це, зокрема, обрізки дерев, тирса, стружка, очерет, чагарникові зарості обабіч доріг, відходи соко- і кавовиробництва, буряковий жом. Усе це подрібнюють, підсушують, пресують — і отримують компактні, безпечні для екології паливні брикети. Ми вирішили іти у ногу з часом і запустили випуск паливних брикетів. Тепловіддача таких брикетів вища, ніж у газу, а ціна — значно нижча від “голубого палива”. Недарма частка альтернативних джерел енергії у паливно-енергетичному балансі Австрії та Швеції сьогодні становить 24%, Португалії — 17%, Німеччини — 12%, Данії — 10%. В Україні цей показник сягає лише 0,83%.

— Паливні брикети гарно горять, не димлять, не мають запаху, — стверджує Іван Бісик. — До того ж, вони є екологічно чистими. А один брикет заміняє оберемок дров. Тепловіддача брикетів майже така ж, як у газу. Паливні брикети — це облагороджений, доведений до ідеального, вид біопалива. Таке паливо виробляється із чистої тирси, попередньо висушеної, спресованої під тиском при високій температурі, без додавання будь-яких хімічних добавок. Склеювання відбувається за рахунок виділення лігніну, що міститься у біомасі.

Після встановлення техніки для виготовлення брикетів, на паркетному виробництві ТзОВ "Вінісін" утворився закритий цикл безвідходного виробництва. Вже нині брикети можуть придбати усі бажаючі.

Довідка. Щільність брикетів у кілька разів більша від щільності деревини, тому площі зберігання потрібні набагато менші. Крім усього — це зручно в обігу. Наслідок високої щільності — більша теплотворна здатність і висока швидкість тепловіддачі. Крім того, брикети швидко розгоряються, дають стійке високе полум’я до повного згоряння.

Використовують як паливо у будинках, камінах, печах, фермах, теплицях, саунах, котельнях на твердому паливі, дачах та інших місцях, де є установки, які працюють на твердому паливі.
 
Джерело інформації - газета "Вікна".
Категорія: Економіка | Переглядів: 1221 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]