[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Лютий » 1 » Боднарівський ФАП переселився
16:17
Боднарівський ФАП переселився
У середу відбулося освячення нового приміщення фельдшерсько-акушерського пункту у с. Боднарів.
 
Боднарівчани досить довго чекали цієї події. Як зазначила Галина Матківська, голова сільської ради, їй довелося “не один поріг оббити, щоб жителі с. Боднарова мали новий ФАП”. І надіється, що незабаром у цьому приміщенні буде повноцінна амбулаторія, на облаштування якої потрібно 2 млн. 200 грн. Нове приміщення — контора колишнього радгоспу, яка перебувала у пайовій власності селян. І саме завдяки старанням сільської голови вдалося оформити єдиний сертифікат на користь громади без права продажу та приватизації.

Михайло Мельник, головний лікар амбулаторії загальної практики сімейної медицини с. Мислів, зазначив, що раніше ФАП у с. Боднарів (де на обслуговуванні — 2500 жителів, з них — 1890 доросле населення) був розміщений у будинку, якому більше ста років. Тепер і працівники ФАПу, і самі боднарівчани задоволені новими умовами.

Привітали жителів села із цією приємною подію представники влади. Голова Калуської РДА Іван Живачівський зазначив, що “дії боднарівської громади — приклад для всіх. Вони спершу все організували, а вже потім просили у влади кошти. Із обласного бюджету було виділено 60 тис. гривень, із районного — 105 тис. грн., допомагав і сільський бюджет. Хотілося б, щоб у наступному році тут відкрили і повноцінну амбулаторію із квартирою для головного лікаря”, — і привітав усіх із першим кроком до цього. Голова районної ради Василь Прокопів зауважив, що “добрим досвідом боднарівчан — скуповуванням паїв для громади — зацікавилися навіть в області”. І побажав мешканцям села менше хворіти, а медикам працювати тільки над профілактикою недуг. І додав, що районна влада зробить все можливе, щоб у с. Боднарів таки з’явилася амбулаторія. Головний лікар районної лікарні Микола Гудим подарував для ФАПу глюкометр.

Отець Ярослав Підлуцький, настоятель церви Введення у храм Пресвятої Богородиці, який освятив нове приміщення, передав ФАПові від церковної громади 1000 гривень і зазначив, що він хотів би, щоб його парафіяни як найменше відвідували цей заклад і завжди були здоровими.
 
Джерело інформації - газета "Вісті Калущини".
Категорія: Медицина | Переглядів: 1155 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]