[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Січень » 30 » Калуська міліція знешкодила ще трьох грабіжників
10:02
Калуська міліція знешкодила ще трьох грабіжників
Статистика засвідчує, що особливо впевнено вуличні грабіжники почуваються увечері і на неосвітлених вулицях. За таких умов їм видається, що обібрати, скажімо, жінку, яка повертається додому на самоті, не надто важко. Жертвою подібного злочинного зазіхання 22 січня стала продавець однієї з калуських крамниць.

О першій годині ночі жінка здала зміну та поверталася додому. Раптом до неї підбігли двоє молодиків та силоміць заволоділи сумочкою, в якій були документи, банківські картки та особисті речі. Оговтавшись від нападу, потерпіла звернулася із заявою у міліцію. Правоохоронці розпочали невідкладні оперативно-розшукові заходи щодо розшуку та затримання нахаб. Варто зазначити, що вже за кілька годин пошуки оперативників увінчалися успіхом. Що цікаво, підозрюваних було затримано біля банкомату, де зловмисники безуспішно намагалися зняти з чужої банківської картки готівку. Як вже з’ясовано, співучасниками злочину виявилися двоє приятелів – одинадцятикласник місцевої вечірньої школи та 22-річний калушанин. Молодики зізналися у вчиненому, мотивувавши свою зухвалу поведінку бажанням підзаробити. Наразі співробітники міліції проводять перевірку на причетність затриманих до вчинення інших злочинів.
А ось ще один 18-річний мешканець міста «хіміків» отримав статус підозрюваного у вчиненні аж восьми пограбувань громадян. Безробітний зловмисник заробляв на життя тим, що нападав на самотніх перехожих та відбирав цінні речі. Награбовані мобільні телефони продавав, а гроші витрачав на власні потреби. Молодика затримали у грудні, коли він відкрито заволодів чужою сумочкою з мобільним телефоном та грошима. Одного разу не обійшлося і без казусу – замість очікуваних цінностей в сумочці однієї з потерпілих виявилося тільки шкільне приладдя та підручники. Зрозуміло, що література грабіжника не зацікавила. І даремно, оскільки невдовзі йому доведеться вчитися жити в ізоляції від суспільства.
Калуська міліція тим часом встановлює особи інших потерпілих, які свого часу стали об’єктами пограбувань восени минулого року, але з якихось причин не повідомляли про злочини. Тим же особам, які виношують наміри подібним чином шукати легких заробітків, радимо усвідомити просту істину: розважливий і розумний робить висновки з чужих помилок і не повторює їх. Іншими словами, міліція практично доводить, що рано чи пізно за кожний переступ закону доведеться нести покарання. З початку цього року на Івано-Франківщині з 16 зареєстрованих пограбувань розкрито 15. За цей же період розкрито понад 30 злочинів загально кримінальної спрямованості, вчинених у минулих роках.
 
Джерело інформації - http://www.pravda.if.ua/.
Категорія: Кримінал | Переглядів: 987 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]