[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2013 » Листопад » 8 » 11 листопада - останній день подання податкової звітності за ІІІ квартал та 9 місяців цього року
15:06
11 листопада - останній день подання податкової звітності за ІІІ квартал та 9 місяців цього року

Граничний термін подання звітності за ІІІ квартал 2013 року припадає на 10 листопада, який є вихідним, та у відповідності до Податкового кодексу України (пп.49.20 ст.49) переноситься на операційний (банківський) день, що настає за вихідним - 11 листопада.

Зокрема, це податкові декларації з: податку на прибуток підприємств за ІІІ кв. ц.р. (яку мають право подати платники, які не отримали прибутку або отримали збитки), податку на додану вартість за ІІІ кв. ц.р. платниками, які обрали звітний період квартал, з єдиного податку – юридичної особи та фізичної особи-підприємця 3-ї та 5-ї груп, екологічного податку за ІІІ кв., збору за спеціальне використання води за ІІІ кв. ц.р., туристичного збору за ІІІ кв. ц.р., податкових розрахунків: із сум доходу, нарахованого на користь платників податків і сум утриманого з них податку за ІІІ кв. ц.р. за формою 1ДФ, плати за користування надрами та інші.

Звітність подається юридичними та фізичними особами до органу Міндоходів, в якому платники податків перебувають на обліку до часу зняття з реєстрації,  незалежно від результатів фінансово-господарської діяльності, а також під час процедури припинення діяльності.

Податкова декларація подається одним із способів: в електронній формі з дотриманням умов щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством, у паперовому вигляді особисто платником або уповноваженою на це особою (стаття 49 Податкового кодексу України).

Податковим Кодексом передбачено, що за неподання або несвоєчасне подання платником податків податкових декларацій або розрахунків, застосовується штраф в розмірі 170 гривень за кожне таке неподання або несвоєчасне подання; за кожні наступні такі порушення протягом року буде застосовуватися штраф в розмірі 1020 гривень за кожне таке неподання або несвоєчасне подання (ст.120 Податкового кодексу України).

Вчасне подання звітності застереже платників податків від застосування  штрафних санкцій, а посадових осіб - від притягнення до адміністративної відповідальності.

Категорія: Економіка | Переглядів: 483 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]