[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2011 » Квітень » 11 » «Забити» місце в університет – через Інтернет
15:27
«Забити» місце в університет – через Інтернет
Цього року не буде потреби вистоювати довжелезні черги до приймальних комісій. Запроваджується система «Електронний вступ». Що це за новація і з «чим її їдять», працівники приймальних комісій і оператори комп’ютерних мереж ВНЗ західного регіону України довідалися вчора у Національному університеті «Львівська політехніка».

Точніше – це електронна реєстрація, подача заяв на вступ, яка розпочнеться першого липня. Новація стосується усіх без винятку інститутів, академій, університетів, але тільки денної форми навчання. Зміст анкети-заяви розміщено в інтернет-порталі «Єдине освітнє інформаційне вікно» www.osvita.com. Уже не буде потреби зі самого рання бігти до приймальних комісій і займати чергу. Нагадаємо, що прийом документів у будь-якому вигляді – електронному чи паперовому – триватиме місяць. Завдання приймальних комісій – якнайшвидше повідомити абітурієнту електронною поштою, що його заява надійшла у ВНЗ. Як і торік, заяви можна буде подавати у 5 вищих навчальних закладів і на три напрями в одному ВНЗ. Працівники приймальних комісій повинні викликати до себе абітурієнта, якщо є якісь помилки чи незрозумілі моменти при заповненні анкет-заяв. Особисто повинні завітати до приймальних комісій з документами ті абітурієнти, які мають законні підстави на зарахування поза конкурсом чи у першу чергу.

Перевірка достовірності балів сертифікатів ЗНО і середнього бала атестата буде здійснюватися в автоматичному режимі. Якщо хтось не довіряє цій новації, то принаймні цього року може подати заяву на вступ особисто, заповнивши паперову анкету. Система «Електронного вступу» поки що має статус експериментальної. Прибути до приймальної комісії з оригіналами документів доведеться кожному вступникові у перших числах серпня після оприлюднення рейтингового списку рекомендованих до зарахування, перед складанням остаточного списку зарахованих студентів. Система «Електронний вступ» інтегрована із системою «Конкурс». Ця система дозволяє абітурієнту відстежувати конкурсну ситуацію у всіх ВНЗ країни буквально щодня. Вступити у ВНЗ цього року буде значно легше, аніж торік, адже випускників шкіл, які зареєструвалися на ЗНО, на 179 тисяч поменшало. Скажімо, на Львівщині одинадцятий клас закінчують на 17 відсотків учнів менше, аніж минулого року.

Джерело інформації - газета "Високий Замок"
Категорія: Освіта | Переглядів: 807 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]