[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2011 » Березень » 3 » За «Укртелеком» дають 10,5 млрд.грн.
09:39
За «Укртелеком» дають 10,5 млрд.грн.
Післязавтра, 4 березня 2011 року, може відбутися найкрупніша після продажу в 2005 році за 25 млрд.грн. «Криворіжсталі» приватизаційна угода: Фонд держмайна підпише договір про продажу 92,79% «Укртелекому», про це повідомила керівник прес-служби Фонду держмайна Ніна Яворська. Остаточна ціна — 10,575 млрд.грн., покупець — компанія ESU (належить австрійському концерну Epic).

Експерти кажуть, що австрійці, скоріш за все, діють в інтересах третіх осіб. Мабуть все ж таки, українських. Та кого саме — точних відомостей немає. Існує навіть версія, що за покупцем стоїть цілий ряд вітчизняних (і, можливо, російських) інвесторів, котрі після приватизації компанії разділять її на частини. На умовах продажу, новий власник зобов'язаний зберегти усі запропоновані на даний час «Укртелекомом» послуги, та їх ціна не повинна збільшитися.

Член комітета Верховної Ради України по питанням транспорту та зв'язку Юрій Мороко рахує, що приватизація «Укртелекома» вигідна і державі, і користувачам: «Приватна власність завжди більше ефективна, ніж державна. Крім цього, «Укртелеком» — єдиний оператор в Україні, що має ліцензію на 3G (високошвидкісний) зв'язок і це його козир».

Ще стало відомо, що споруди «Укртелекомому» знаходяться на доволі не дешевих землях, особливо це стосується столиці, тут вартість земельних ділянок - кругленька сума. Не виключено, що новий власник захоче заробити на продажу цих земель.

Джерело інформації - газета "Сегодне". Перекладено - info-kalush.at.ua
Категорія: Економіка | Переглядів: 591 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]