[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2011 » Березень » 18 » З 21 березня більша частина міста Калуш може залишитися без тепла
22:00
З 21 березня більша частина міста Калуш може залишитися без тепла
Таку заяву оприлюднила депутат міської ради, представник ДП «Калуська ТЕЦ» Любов Прокопець під час восьмої сесії Калуської міської ради, яка відбулася 17 березня у ПК «Мінерал».

Вона, зокрема, довела до відома присутніх розпорядження ДПЗД «Укрінтеренерго» щодо припинення теплопостачання для міста Калуша з 10 години 21 березня. Причина – значна заборгованість КП «ВТС» перед ТЕЦ за використане тепло (на початок цьогорічного опалювального сезону – більше 60 млн. грн., за цей опалювальний період – ще 2 млн. грн.), що в свою чергу призвело до боргів Калуської ТЕЦ за газ у сумі 9 млн. грн.

Міський голова зазначив, що ціну на газ підвищили з 1 жовтня, а тарифи НКРЕ підняти не дозволила. ТЕЦ нарахувала «ВТС» 5 млн. грн., а стовідсоткова оплата населення за тепло становить 2 млн. грн. Збитки склали 3 млн. за 1 місяць, а за 4 – 12 млн. грн. Мер стверджує, що такою є політика держави.

– І поки місто має на 47 млн. грн. невідшкодованої різниці по тарифах, платити «живі гроші» ТЕЦ ніхто не буде, – так сказав Ігор Насалик. (Принципи це звичайно, добре, а страждатимуть через них пересічні калушани. – Авт.)

Залишається одне: просити не відключати місто від тепла на рівні першого віце-прем’єр-міністра Андрія Клюєва. (Що Насалику, мабуть, вдасться, але проблеми це зовсім не вирішить. – Авт.)


У міській раді новий заступник

Керуючись ст. 10 ЗУ «Про службу в органах місцевого самоврядування», ст. 26 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні», депутати звільнили з посади заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Галину Романко за згодою сторін, затвердивши на цій посаді Віталіну Радецьку, яка до такого призначення працювала керівником однієї з приватних київських медичних клінік.

За пропозицією міського голови Галину Романко не було виведено зі складу виконкому, як належало б згідно з посадою. За словами Ігоря Насалика, новопризначеному заступнику «цього не потрібно». Натомість депутати затвердили ще одного члена виконкому. Ним став заступник генерального директора ТОВ «Карпатнафтохім» Роман Флис.


Уточнення бюджету

За доходами на уточнення міського бюджету на 2011 рік було взято субвенцію з районного бюджету із загального фонду 43,9 тис. грн. і з спеціального – 993,4 тис. грн. на погашення заборгованості, що склалася на 1 січня 2011 року стосовно райлікарні та на проведення ремонтних робіт у райполіклініці, сільських амбу­латоріях і ФАПах. За спеціальним фондом збільшено план поступлень коштів від продажу земель несільськогосподарського призначення на суму 1638,2 тис. грн.

За загальним фондом збільшено видатки на суму 23,4 тис. грн. для оплати штрафних санкцій та держмита за рішеннями судів (скільки будемо розбазарювати міський бюджет? – Авт.), зменшивши на вказану суму видатки щодо ДЮСШ «Сокіл» та управління сім’ї, молоді, фізичної культури і спорту. За спецфондом збільшили видатки головному розпоряднику коштів «Міськвиконком» на погашення заборгованості минулих років (за рішенням судів) щодо капітального ремонту вулиці Ковжуна – 923,2 тис. грн. а також реконструкції інженерних мереж та вулиць центральної частини міста – 592,9 тис. грн.


Відселення

З метою виконання заходів, передбачених Указом Президента від 10.02.2010 року № 145/2010 «Про оголошення територій міста Калуша та сіл Кропивник і Сівка-Калуська зоною надзвичайної екологічної ситуації» та відповідного рішення ВРУ від 12.02.2010 року, міська рада вирішила дати дозвіл управлінню будівництва та розвитку інфраструктури на підготовку матеріалів місця розташування об’єктів та проектно-пошукові роботи на земельних ділянках в районі мікрорайону Підгірки (20 000 кв. м) та вулиць Малицької та Драгоманова (5 250 кв. м) для комплексної забудови мікрорайону з метою добровільного відселення людей із територій просідання земної поверхні, утворення провальних воронок, карстів, зсувів ґрунтів із обов’язковим забезпеченням їх житлом; на підготовку проекту відведення даних земельних ділянок та підготовку містобудівного обґрунтування.


Земля

Оскільки землею в Калуші опікуються випадкові люди, які не є фаховими спеціалістами, каменем спотикання на сесії стали питання стосовно земельних ділянок.

По-перше, у земельному відділі міської ради відбулася зміна керівництва. Начальником призначений Володимир Мельник, який до цього працював у юридичному відділі. Тож навколо землі розгорілися справжні пристрасті. Хоча не обійшлося без «ваших» і «наших». Розгляд деяких питань відбувався під пильним оком депутатів, інших – ні. Так, було відмовлено у наданні земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва без участі в аукціоні пільговим категоріям калушан, зате дано дозвіл на продовження оренди двох земельних ділянок площею 0,1699 га та 0,8716 га ТзОВ «Даноша» до 3 березня 2016 року, дозвіл на продаж земельної ділянки несільськогосподарського призначення площею 51,7969 га ЗАТ «Лукор», дозвіл на підготовку матеріалів місця розташування об’єкту, проектно-пошукові роботи та складання проекту відведення земельної ділянки ТзОВ «Відродження – 2011». Очевидним було те, що останнє питання хвилювало міського голову найбільше, адже викуп кінотеатру «Відродження» пов’язують напряму з іменем Ігоря Насалика.


Нічийний ліс

Ця проблема виникла у далекому 2003 році. Рішенням №324 14 сесії Калуської міської ради четвертого скликання у ЗАТ «Лукор» було вилучено земельну ділянку загальною площею 110,5993 га та зараховано в землі запасу міської ради. Як з’ясувалося, на цій території знаходиться 70 га лісових насаджень, які мали передати Держлісгоспу. Лісгосп ними користується, але незаконно, оскільки не проведено інвентаризацію цих земель. Тож, по суті, 70 га лісу нічиї. Це питання підняв Василь Питлик, просячи, щоб надали слово для висвітлення даної ситуації голові громадської екологічної організації Йосипу Мельнику. Та міський голова дане прохання просто проігнорував. (Виникає логічне питання: чому? – Авт.) У той же час від такої «оборудки» наше місто втрачає близько 5 млн. грн. щороку.


Все інше

Якось між іншим було затверджено програму соціально-економічного та культурного розвитку міста за минулий рік, затверджено нову на 2011, програму підтримки малого підприємництва на 2011-2012 роки, заслухали звіт головного редактора газети «Дзвони Підгір’я», роботу якого визнали задовільною та доручили міському голові продовжити з ним контракт терміном на три роки, затвердили низку статутів, виділили кошти громадським організаціям, зокрема товариствам «Надсяння» і «Лемківщина» по 4 тис. грн., вирішили спорудити ще один пам’ятник у нашому місті – воїнам-афганцям. (Ідея хороша, лише б його не спіткала доля всіх пам’ятників, які вирішено збудувати в нашому місті. – Авт.).

Загалом депутати розглянули близько 70 питань.

Джерело інформації - газета "Західний Вісник"
Категорія: Суспільство | Переглядів: 1119 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]