[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2011 » Жовтень » 21 » З 2012 року SIM-карти купуватимуть з паспортом
13:12
З 2012 року SIM-карти купуватимуть з паспортом
В Україні планують ввести паспортизацію телефонних карток. Про це повідомило ЗМІ джерело з Національної комісії з питань врегулювання зв'язку. Тобто при купівлі SIM-карти потрібен буде паспорт та особисті дані.

Проте представники одного з операторів мобільного зв'язку наголошують, що жодних вказівок від НКРЗ щодо змін у роботі чи її перепланування ще не було, повідомляє сайт visti.tv. 

У свою чергу працівники комісії з питань врегулювання зв'язку відмовляються від коментарів або кажуть, що проектів документів, які перебувають у розробці чи на розгляді НКРЗ досить багато, проте документа про паспортизацію SIM-карт немає, пише mignews.com.ua.

Змінами в обігу телефонних карток занепокоїлись ЗМІ, а своє невдоволення висловили окремі депутати.

Зокрема, народний депутат Ігор Рибаков переконаний, що в разі, "якщо Національна комісія з питань регулювання зв'язку введе "паспортизацію" при купівлі телефонних Sim-карток, це буде прямим обмеженням свобод українських громадян... Ми не Росія, де таким чином - "паспортизацією" продажу Sim-карток намагаються подолати тероризм, і не Білорусія, де законом заборонено навіть мовчазні акції протесту".

Нагадаємо, зараз паспорт необхідний при обміні валюти. Раніше планувалось робити його ксерокопію, тепер же можна просто показувати будь-який документ, що засвідчує особу. Планується, що такий захід є тимчасовим і діятиме до кінця Євро-2012.

Джерело інформації - Gazeta.ua
Категорія: Суспільство | Переглядів: 500 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]