[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2011 » Лютий » 18 » З 1 березня піднімається плата за телефон
13:18
З 1 березня піднімається плата за телефон
Частина абонентів «Укртелекому», телефони яких підключено до застарілих аналогових АТС, отримала від компанії повідомлення про те, що з 1 березня у них припиняється посекундна тарифікація місцевих дзвінків і вводиться фіксована абонплата. Причина – застаріле обладнання погодинного обліку, яке буде демонтовано.

Через це в абонентів, які не витрачають на розмови дуже багато часу, рахунки за телефон зростуть майже на чверть, пише «Сегодня».

В самому «Укртелекомі» розповіли, що зараз фізособи-городяни, що користуються стаціонарним телефоном, вносять в місяць 19,73 грн. абонплати (у селах – 10,51 грн.). При цьому вони мають право на 12000 нетарифікованих, тобто безкоштовних секунд (200 хвилин) розмови. За кожну зайву хвилину розмови понад цих двохсот треба заплатити 5,4 коп., а якщо наговорити більше 840 хв. на місяць, то хвилина обійдеться вже дешевше – 3,78 коп.

Невелика частина абонентів і зараз з технічних причин платить фіксовану абонплату – 27,02 грн. (у селах 12,02 грн.). Тепер їх кількість значно зросте, тому що, за даними «Укртелекому», на таку абонплату (27,02 грн.) переведуть з 1 березня третину абонентів (більше 3 млн. номерів).

Як пише видання, посилаючись на власне джерело у Мінтрансзв’язку, з розвитком мобільного зв’язку люди стали набагато менше користуватися стаціонарними телефонами і більшість вкладається в ліміт 200 хв. в місяць. Таким чином, ті, хто мало користується телефоном, залишаться в програші.

Натомість «Укртелеком» вбиває відразу двох зайців: заощаджує на експлуатації систем обліку часу і отримує додатково по 7 грн. на місяць з кожного апарату, разом близько 20 млн. грн.

Джерело інформації - газета "Сегодня"
Категорія: Суспільство | Переглядів: 616 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]