[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2016 » Січень » 25 » Володимир Микитин: Відключень інтернету у лютому у Калуші не буде
12:48
Володимир Микитин: Відключень інтернету у лютому у Калуші не буде

У мережі Інтернет з’явилося повідомлення про відключення Інтернету усім українським користувачам у лютому впродовж чотирьох днів. Провайдери, таким чином, нібито будуть протестувати через несанкціоноване підняття цін на оренду опор ліній електропередач, які оператори та провайдери орендують для сумісного підвісу оптоволоконних кабелів.

Як повідомив директор компанії “ІТ ЛЮКС” Володимир Микитин, жодних планових відключень у лютому не передбачається:

— В Івано-Франківській області умови договору на сумісний підвіс з «Прикарпаттяобленерго» не змінювались. Ціна є стабільно високою уже тривалий час.

У повідомленні провайдерів, які мають намір у лютому позбавляти користувачів інтернету, також йшлося про те, що на ринку з’явилися технології 3G і 4G. Це означає, що для їх впровадження через кожні 100-200 метрів повинен бути розташований пристрій із підведеним Інтернетом та живленням, аби забезпечити зв’язок. Вирішити таке завдання можна виключно розмістивши бази на опорах, аналогічних ліхтарям вуличного освітлення. Тому зв’язківці змушені співпрацювати з балансоутримувачами опор. Тобто, енергетичними компаніями, які грубо зловживають монопольним становищем, повідомляли провайдери.

— Частка рину 3G не є суттєва, а тим більше для домашніх та корпоративних користувачів, а на технологію 4G взагалі ліцензій ще не видають, — прокоментував ситуацію Володимир Микитин. — На сайті Інтернет Асоціація України (ІнАУ) жодних повідомлень про будь-які акції також відсутні.

Також, за його словами, не є правдивою інформація про встановлення підсилювачів кожних 100-200 метрів:

— Жодних підсилювачів кожних 100-200 м. нема необхідності ставити! Мобільні оператори використовують свої базові станції, яких на території міста Калуш не більше 20-ти.

Джерело інформації - газета "Вікна"

Категорія: Суспільство | Переглядів: 507 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]