[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2011 » Лютий » 13 » Віктор Янукович не проміняє Михайла Вишиванюка на Нестора Шуфрича
15:27
Віктор Янукович не проміняє Михайла Вишиванюка на Нестора Шуфрича
Бо той напророчив йому несамовиту любов гуцулів. На наступних президентських виборах абсолютну підтримку виборців Прикарпаття матиме Віктор Янукович. За нього проголосують 70% жителів Івано-Франківської області, які прийдуть на виборчі дільниці. Такий фантастичний прогноз зробив нинішній губернатор краю Михайло Вишиванюк (як відомо, на виборах 2010 року Віктора Януковича підтримало лише 7,2% виборців області). Голова Івано-Франківської ОДА попросив журналістів запам’ятати 12 лютого 2011 року, коли він оголосив своє передбачення. Бо, мовляв, через чотири роки всі переконаються у його дарі політичного віщуна.

Михайло Вишиванюк пояснив, звідки у нього така впевненість: до 2015 року, за його словами, різко зросте рівень життя, добробут іванофранківців – перш за все, за рахунок збільшення інвестицій в економіку. А про ці інвестиції подбає не хто інший, а Віктор Янукович. За логікою губернатора, виборці з батьківщини Степана Бандери повинні віддячити Януковичу за таку підтримку дружним «одобрямс» на виборах...

Співати дифірамби нинішньому президентові Михайла Вишиванка спонукала подія, яка облетіла у п’ятницю всі вітчизняні ЗМІ. Повідомлялося, що нинішній намісник Прикарпаття користується вкрай малою популярністю серед гуцулів, а тому його попросять з губернаторського крісла і переведуть послом в одну із країн – так би мовити, у «почесне заслання». А головою Івано-Франківської облдержадміністрації стане більш харизматичний Нестор Шуфрич, який нині загубився в апараті РНБОУ. Кандидатуру Шуфрича начебто активно нашіптує Віктору Януковичу перший віце-прем’єр Андрій Клюєв. Але різко противиться цьому глава президентської Адміністрації Сергій Льовочкін. У того особисті порахунки з Шуфричем. Шеф головної канцелярії країни не може пробачити своєму однопартійцеві, що той позаторік привселюдно заїхав йому у фізіономію після конфлікту на нараді у партійному штабі Партії регіонів…

Нестор Шуфрич заперечив, що збирається переїжджати з Києва до Івано-Франківська. Мовляв, раніше мене сватали губернатором і в Одесу, і у Черкаси – з того нічого не справдилося. І цього разу не треба вірити пліткам. «Я з величезною повагою ставлюся до Михайла Васильовича, – сказав Шуфрич. – Мені навіть складно уявити керівника, який більше за нього знає Прикарпаття, любить і вболіває за нього. І чим довше він пробуде на цій посаді, тим краще для регіону».

Новина про швидку відставку неабияк зачепила і самого Михайла Вишиванюка. Про неї він дізнався у літаку, яким повертався з господарського відрядження у Швецію і Норвегію (вивчав досвід тамтешніх лісовиків). Після приземлення у Бориспільському аеропорту Вишиванюк сказав, що плітки щодо його усунення розпускають, щоб «дестабілізувати ситуацію» у рідній для нього області. Тут же заперечив, що працює погано. За його словами, за показниками соціально-економічного розвитку регіонів у 2010 році Івано-Франківщина перебуває на високому п’ятому місці. Тому, мовляв, нема підстав для «оргвисновків». Принагідно Михайло Вишиванюк пообіцяв журналістам, що працюватиме у парі з Віктором Януковичем до 2020 року, тобто ще одну президентську каденцію останнього.

Нинішнього президента й івано-франківського губернатора пов’язують давні дружні стосунки. Вони були знайомі як губернатори. І не тільки. Дружать сім’ями. За словами першої леді країни Людмили Янукович, вони познайомилися ще у 1997 році, коли вона зі своїм Віктором обвінчалася. «Я люблю бувати в Івано-Франківську – тому, що там чисто і затишно, і тому, що областю керує Михайло Вишиванюк», – сказала якось Людмила Янукович. І розповіла про негласне змагання між їхніми родинами: «Сім’я Вишиванюків випередила сім’ю Януковичів за кількістю внуків. У Михайла Васильовича їх п’ятеро, а у нас тільки троє. Значить, доведеться доганяти».

Тяжко уявити, щоб, маючи такі теплі стосунки з Вишиванюком, Янукович показав йому на двері. Зрештою, більш відданого «регіонала» на Івано-Франківщині, ніж Вишиванюк, нинішньому главі держави знайти тяжко.

Джерело інформації - газета "Високий Замок"
Категорія: Політика | Переглядів: 680 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]