[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Квітень » 10 » В Росії розбився літак, на борту котрого перебував Президент Польщі Лех Качинський
00:59
В Росії розбився літак, на борту котрого перебував Президент Польщі Лех Качинський
Літак Ту-154, що летів з Варшави до Смоленська, впав у суботу, 10 квітня 2010 року під час посадки в 300-400 метрах від злітно-посадкової смуги військового аеродрому «Північний» у Смоленській області.
 
Літак президента заходив на посадку в умовах сильного туману. На його борту знаходилися, за попередніми даними 132 чоловік. За даними МНС, загинули 87 осіб, а за іншими відомостями - ніхто не вижив.

Як повідомив журналістам прес-секретар МЗС Польщі Пьотр Пашковський, на борту літака перебував президент Польщі Лех Качиньський. Він разом з офіційною польською делегацією летів в Катинь для участі в меморіальних заходах.

Як пише агентство "РІА Новини", у літаку, що розбився перебували також дружина глави Польщі Марія Качинська, останній президент Польщі у вигнанні Ришрад Качоровський, голова Інституту національної пам'яті Януш Куртика, віце-спікер Сейму Польщі Єжи Шмайдзіньскій, керівник канцелярії президента Польщі Владислав Стасяк, голова Бюро національної безпеки Польщі Олександр Щигло, міністри в канцелярії президента Павло Випих і Маріуш Хандзлік, генеральний секретар польської Ради з охорони пам'яті боротьби і мучеництва Анджей Пшевознік, заступник голови МЗС Польщі Анджей Кремер, начальник Генерального штабу Війська Польського Франтішек Гонгора, голова Національного банку Польщі Славомір Скшипек, відомі депутати Сейму Польщі Пшемислав Госевський, Збігнев Вассерман, Іоланта Шиманек-Дереш та Ізабелла Яруга-Новацька.
 
Президент Росії  Дмитро Медведєв створив спеціальну комісію для розслідування обставин авіакатастрофи Ту-154 під Смоленськом, повідомляє прес-служба Кремля. Комісію очолив прем'єр-міністр Росії Володимир Путін. Крім того, на місце події за вказівкою Дмитра Медведєва вилетів глава МНС Росії Сергій Шойгу. На місце падіння літака президента Польщі виїхали слідчі і криміналісти Слідчого управління у Смоленській області та транспортного слідчого управління Росії.
 
Категорія: Кримінал | Переглядів: 888 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]