[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2011 » Березень » 31 » Уряд доручив Вишиванюку порахувати, скільки потрібно грошей на Калуський район
15:20
Уряд доручив Вишиванюку порахувати, скільки потрібно грошей на Калуський район
Кабінет міністрів України доручив Івано-Франківській облдержадміністрації надати розрахунки для ухвалення рішення щодо виділення коштів для стабілізації ситуації у Калуському районі. Відповідне рішення уряд ухвалив на своєму засіданні. Про це повідомили у прес-службі МНС.

Внаслідок видобування калійних добрив на рудниках «Калуш», «Голинь», «Ново-Голинь» та Домбровський кар’єр утворилися порожнини. Існує небезпека, що земля в цьому місці просяде, а це загрожує життю 1300 житлових будинків та 23 промисловим спорудам. При відкритій розробці калійних руд у відвалах Домбровського кар’єру накопичилися соленосні глини. Під дією атмосферних опадів відбувається розчинення солей, ареал забруднення підземних вод перевищує 140 га і поширюється в напрямку рік Лімниці та Дністра.

Ці проблеми перебувають на контролі Президента України, який своїм Указом у лютому 2010 року оголосив Калуш та села Кропивник і Сівка-Калуська Калуського району зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Нагадаємо, відповідно до Указу Президента України від 10 лютого 2010 року, місто Калуш та села Кропивник та Сівка Калуська визнані зоною надзвичайної екологічної ситуації.

2010 року з державного бюджету на проведення заходів з ліквідації екологічних проблем Калуша уряд виділив 450 млн грн.
Категорія: Суспільство | Переглядів: 538 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]