[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2018 » Березень » 27 » У Калуші з квітня подорожчає вивезення сміття
09:46
У Калуші з квітня подорожчає вивезення сміття

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету Калуської міськради розглядали питання щодо підняття тарифів на комунальні послуги, які надає «Екосервіс».

Як зауважив начальник УЖКГ Калуської міської ради Юрій Рекунов, який доповідав із цього питання, КП «Екосервіс» пройшло всю необхідну процедуру щодо підняття тарифів. У січні на офіційному сайті Калуської міської ради була оприлюднена пропозицію щодо зміни тарифів на послугу з вивезення і захоронення побутових відходів. Відтак підприємство приймало зауваження і пропозиції мешканців міста щодо запропонованих тарифів та подало відповідні розрахунки в Антимонопольний комітет. Пізніше врахувало всі зауваження і тепер винесло їх на розгляд виконкому.

Перед голосуванням за нові розцінки на вивезення ТПВ члени виконкому висловили ряд зауважень. За словами Любомира Андріїва, вартість на вивезення сміття ми щоразу піднімаємо, а ось якості нема. Сміття не вивозиться.

У відповідь на це директор «Екосервісу» Ігор Свистун наголосив, що якби воно не вивозилося, то місто було б по голову у смітті.

- Несвоєчасне вивезення сміття дійсно є, - зазначив він. –  Ламається техніка, адже вона у нас має по 15-20 років. Тому ми на день-два можемо не вкладатися у графіки.

При цьому він додав, що минулого року затвердили тариф набагато нижчий  від економічно обгрунтованого: 7,5 гривні замість 11 гривень.

- А з того часу і мінімальна зарплатня зросла, і ціни на запчастини та пальне. Тож зараз дефіцит бюджету підприємства складає 259 тисяч гривень. У результаті нема за що ні нову техніку купувати, ні стару ремонтувати. До того ж і люди розраховуються, нема кому працювати. Тож тариф на рівні 14 гривень – це просто необхідність, - акцентував керівник «Екосервісу».

При цьому поскаржився що багато підприємців і громадян у приватному секторі відмовляються укладати угоди на вивезення ТПВ.

- Але законодавство помінялося. Тепер якщо послуга надається, то людина незалежно від того, чи має угоду, чи ні, повинна платити. Тож подаватимемо до суду і йтимемо таким шляхом, - резюмував Ігор Свистун.   

У результаті, члени виконкому підтримали проект рішення.

Тож з 1 квітня оплата за послуги з вивезення та захоронення твердих побутових відходів з одного мешканця приватного сектору в місяць становитиме 14, 91 грн а з одного мешканця багатоповерхівки – 13,04  грн.

Діючий тариф для мешканців приватного сектору був 8,50 грн на місяць, багатоповерхівок – 7,50 грн на місяць.

Джерело інформації - радіо Калуш ФМ

Категорія: Суспільство | Переглядів: 728 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]