[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2018 » Квітень » 12 » ТОВ «ПБС» розпочинає ремонтні роботи одразу на трьох дорогах
10:09
ТОВ «ПБС» розпочинає ремонтні роботи одразу на трьох дорогах

З настанням сприятливих погодних умов буковелівська фірма «ПБС» розпочала дорожньо-будівельний сезон-2018. 11 квітня працівники компанії почали поточний середній ремонт дороги Н-10, стартувавши від розгалуження біля авторинку.

«Ця дорога вже давно потребувала ремонту, бо через ті ями постійно гнуться диски. Буває, що й колесо пробивав. Часто доводиться ремонтувати ходову», — скаржиться водій Максим, радісно вітаючи дорожників.

«ПБС» відремонтує цю дорогу методом холодного ресайклінгу, який вже давно використовують в Європі. Цей метод не лише економічний, а й дозволяє гарантувати довговічність доріг.

Перших три кілометри об’їзної дороги у Н-10 фахівці обіцяють відремонтувати за лічені дні. Щодо подальших робіт, то все залежить від фінансування, якого виділено обмаль. До того ж буковелівська фірма ще не отримала грошей за виконану тогорічну роботу – а це 300 мільйонів гривень боргу від держави.

«Ремонту підлягає 10-ти кілометрова ділянка. При наявності фінансування зробимо роботи згідно укладеного договору. Зараз ми перемелюємо залишки старого асфальтобетону. Після регенерації буде укладено два шари асфальтобетону», - розповідає директор ТОВ «ПБС» Олексій Пастернак.

Начальник Служби автомобільних доріг в Івано-франківській області Василь Буджак незадоволений фінансуванням державного бюджету, яке передбачено на 2018 рік. Він стверджує, що 450 мільйонів гривень – це дуже мало:

«Якщо порівнювати динаміку з 2016-2017 роками, то поки що ця сума незначна. Бо ми вже практикуємо ремонт доріг на суму понад мільярд гривень у рік. Але це тільки початок сезону і сподіваюся, що у другому півріччі Кабінет Міністрів перегляне свої постанови».

Попри брак грошей «ПБС» паралельно розпочинає роботи ще на двох ділянках: ремонтують дорогу Р-24 у Городенківському районі, а також дорогу Н-03 у Чернівецькій області. Крім того, завтра дорожники почнуть ремонт Н-09 у Хусті, рухаючись у бік Ужгорода.

Дорога Н-10 з Івано-Франківська до Болехова – ремонтуватиметься першочергово. Також у пріоритеті дорога Р-21 Долина – Хуст. У цьому році у планах доробити усі пропущені ділянки дороги Н-09 Мукачево – Львів та Р-24 – Татарів – Кам’янець-Подільський.

Джерело інформації - Фіртка.if.ua

Категорія: Суспільство | Переглядів: 739 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]