[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2013 » Березень » 13 » Скористатися податковою знижкою по витратах на навчання можна на протязі 2013 року
18:59
Скористатися податковою знижкою по витратах на навчання можна на протязі 2013 року

Протягом року громадяни можуть одержати з бюджету повернення певної суми податку, сплаченої ними із заробітної плати впродовж минулого року, на користь навчальних закладів для здобуття середньої професійної або вищої освіти. Таке право громадян передбачено Податковим кодексом України. Причому традиційно ця категорія декларантів є найбільш чисельнішою.  

Скористатись такою знижкою можуть платники податку на доходи фізичних осіб - працюючі студенти, які самостійно оплачували  своє навчання у 2012 році або батьки студентів, які  в минулому році одержували заробітну плату. «Витрати на навчання мають бути підтверджені платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів (угод), що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача)»,- зазначив посадовець. Також, у документах обов’язково повинно бути відображено вартість послуги та строк її надання. У декларації слід відобразити підстави для нарахування податкової знижки, із зазначенням конкретних сум та до кінця 2013 року подати  її до державної податкової інспекції за місцем своєї податкової адреси.

Слід зауважити, що  до податкової знижки включається  сума коштів, сплачена у звітному податковому році, тобто витрати, понесені на протязі з 1 січня 2012 року по 31 грудня 2012 року для оплаті закладу освіти. Якщо платник податку не скористався правом на отримання податкової знижки за наслідками звітного податкового року, то таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Категорія: Економіка | Переглядів: 396 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]