[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2013 » Липень » 4 » Роботодавці повинні проводити перерахунки заробітної плати та податкових соціальних пільг
10:32
Роботодавці повинні проводити перерахунки заробітної плати та податкових соціальних пільг

Роботодавці зобов’язані здійснювати перерахунок заробітної плати, а також суми наданої податкової соціальної пільги (далі ПСП). Такий перерахунок здійснюється з урахуванням положень абзацу.другого пункту 167.1 статті 167 Податкового кодексу України.

Перерахунок податку на доходи фізичних осіб здійснюється:

за наслідками кожного звітного податкового року під час нарахування    заробітної плати за останній місяць звітного року;

під час проведення розрахунку за останній місяць застосування податкової соціальної пільги у разі зміни місця її застосування за самостійним рішенням платника податку або у випадках, коли така ПСП не повинна була застосовуватися;

під час проведення остаточного розрахунку з платником податку, який припиняє трудові відносини з таким роботодавцем.

Водночас, для визначення правильності оподаткування, роботодавець та/або податковий агент має право здійснювати перерахунок сум нарахованих доходів і утриманого податку за будь-який період та у будь-яких випадках, незалежно від того, чи має платник право на застосування ПСП. Тобто, роботодавець (податковий агент) може виправити  будь-які помилки у разі їх допущення під час утримання податку на доходи фізичних осіб.

Порядок проведення перерахунку сум доходів та наданих податкових соціальних пільг встановлений пунктом 169.4 статті 169 ПКУ (із змінами та доповненнями).

Категорія: Економіка | Переглядів: 558 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]