[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2011 » Квітень » 2 » Радіоактивна вода з японської АЕС потрапила в море
10:07
Радіоактивна вода з японської АЕС потрапила в море
У другому реакторі "Фукусіма-1" виявлена тріщина, через яку радіоактивна вода потрапляє в море. У цементному фундаменті другого енергоблоку аварійної японській АЕС "Фукусіма-1" виявлена тріщина, через яку радіоактивна вода потрапляє в море. Факт витоку радіоактивної води підтвердили офіційні особи агентства Kyodo.

Серія аварій на АЕС "Фукусіма-1", розташованої в однойменній японській префектурі, сталася після землетрусу і цунамі 11 березня 2011. У результаті стихійного лиха АЕС була знеструмлена, через що відключилося охолодження трьох реакторів (з першого по третій), що працювали на той момент. Після цього на АЕС сталася серія вибухів; найбільші пошкодження отримав другий реактор.

Згодом на "Фукусіма-1" був зафіксований виток радіації. Вміст радіоактивного йоду в морській воді на околицях АЕС перевищує норму в 4385 разів. З урахуванням виявленої тріщини в фундаменті 2 реактори, цей факт можна пояснити тим, що для охолодження реакторів використовувалася вода, яка потім потрапляла в море.

Наслідки аварії на АЕС не вдалося ліквідувати досі. Влада Японії вже оголосила про те, що "Фукусіма-1" відновленню не підлягає і буде закрита.

Через аварію на японській атомній електростанції і витоку радіації у ряді країн світу були введені заборони на постачання японських продуктів харчування, у тому числі риби. Однією з держав, які заборонили імпорт їжі з Японії, стала Росія.

Джерело інформації - ТСН
Категорія: Суспільство | Переглядів: 607 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]