[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2013 » Вересень » 17 » Правильно заповнюйте та своєчасно подаваєте до податкової інспекції податковий розрахунок за формою №1 ДФ
18:08
Правильно заповнюйте та своєчасно подаваєте до податкової інспекції податковий розрахунок за формою №1 ДФ

Особи, які мають статус податкових агентів, зобовязані своєчасно нараховувати, утримувати  та сплачувати (перераховувати) до бюджету податок з доходу, що виплачується платнику податку.

До органу Міндоходів за місцем розташування,  податкові агенти повинні подавати податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку. Такий розрахунок подається у терміни, встановлені для податкового кварталу відповідно до підпункту «б», пункту 176.2 статтті 176 Податкового кодексу України. Розрахунок подається окремо за кожний квартал протягом 40 календарних днів, наступних  за останнім календарним днем звітного кварталу.  Якщо останній день терміну подання податкового розрахунку припадає на вихідний чи святковий день, то останнім днем терміну вважається наступний за вихідним чи святковим операційний (банківський) день.

Якщо до закінчення  граничного терміну подання розрахунку  податковий агент виявляє помилки, він може подати новий з виправленими показниками за такий самий звітний період. Штрафні санкції, що визначені  при цьому у пункті 50.1 статті 50 Податкового кодексу України, не застосовуються.

Форма податкового розрахунку та порядок її заповнення і подання податковими агентами затверджені наказом ДПА України від.24.12.2010 року №1020 "Про затвердження форми Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма N 1ДФ) та Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку".

Категорія: Економіка | Переглядів: 557 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]