[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2015 » Квітень » 29 » Податківці очікують громадян-декларантів до кінця квітня
13:59
Податківці очікують громадян-декларантів до кінця квітня

Щорічна кампанія декларування доходів громадян, які зобов’язані відзвітуватись у податкову, підходить до завершення. Розпочалась кампанія 1 січня, останній день подання декларацій  - 30 квітня.

За інформацією в. о. начальника Калуської ОДПІ Михайла Князевича, у Калуську ОДПІ згідно з центральною базою даних орієнтовно має бути подано 383 обов’язкових декларації. Процес звітування перебуває у завершальній стадії але від того не менш інтенсивний. Чимало громадян відкладають свій візит до податкової інспекції на останній тиждень.

Проте є громадяни, які не потрапили в базу даних фіскальної служби, бо отримували в минулому році дохід від фізичних осіб, які не мають статусу податкових агентів, - зауважив Михайло Князевич. - Це, до прикладу, стосується здачі громадянами в оренду квартир або іншого майна, отримання доходів від виконання різного роду робіт чи надання послуг пересічним громадянам – доходи від прибирання квартир, допомоги на присадибній ділянці та ін. Закликаємо їх виконати свій громадянський обов’язок і задекларувати свої доходи. Адже більша частина сплаченого таким чином податку залишається в розпорядженні місцевого бюджету та використовується на потреби місцевої громади.

Податківці очікують потенційних декларантів щодня в Центрі обслуговування платників на першому поверсі податкової інспекції. При потребі  кваліфіковану консультацію нададуть працівники інспекції.

Поряд з обов’язковим декларуванням доходів, яке незабаром закінчується, існує ще так зване добровільне. Декларацію можуть подати громадяни з метою компенсування собі частини витрат, які відповідно понесли витрати за навчання закладам освіти, страхували себе або членів своєї сім’ї, сплачували внески у недержавні пенсійні фонди, перераховували кошти у вигляді пожертвувань неприбутковим організаціям, усиновлювали дітей, сплачували проценти за іпотечним житловим кредитом.

З такими деклараціями до 1 травня можна не поспішати. На це є час до кінця календарного року.

Категорія: Економіка | Переглядів: 685 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]