[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2016 » Січень » 25 » Насалик зустрівся з сільськими головами Калущини та пообіцяв допомогти із газифікацією сіл Мислів та Ріп’янка
12:52
Насалик зустрівся з сільськими головами Калущини та пообіцяв допомогти із газифікацією сіл Мислів та Ріп’янка

Днями в Калуській районній державній адміністрації відбулася нарада за участю Народного депутата України Ігоря Насалика, голови Калуської райдержадміністрації Наталії Бабій та сільських голів району.

Під час наради Ігор Насалик проінформував сільських голів про свою законотворчу діяльність у Верховній Раді, поділився планами на 2016 рік, цікавився проблемами сільських голів. Народний депутат звернув увагу керівництва райдержадміністрації, сільських голів на необхідності впровадження в районі програм енергозбереження, впровадження сучасних енергоефективних технологій і устаткування та запевнив, що сприятиме в залученні коштів для реалізації таких енергозберігаючих заходів, повідомляє прес-служба Калуської РДА.

На прохання голови райдержадміністрації Наталії Бабій, Ігор Насалик також сприятиме у газифікації сіл Мислів та Ріп’янка.

У цьому році на ремонт дороги Бурштин-Калуш, як проінформував народний депутат, планується виділити 10 млн гривень.

Йшлося під час наради і про реформу  місцевого самоврядування. Прийняті та підписані Президентом закони «Про засади державної регіональної політики» та «Про добровільне об’єднання територіальних громад» є важливими кроками на шляху до децентралізації, і, зокрема,  Закон «Про добровільне об’єднання територіальних громад» визначає конкретний механізм добровільного об’єднання територіальних громад, якого раніше не існувало. Створення потужних, самостійних та самодостатніх територіальних громад є важливою частиною процесу децентралізації.

Наталія Бабій  зазначила, що спроможною територіальною громадою є така громада, в якій місцеві джерела наповнення бюджету, інфраструктурні та кадрові ресурси є достатніми для вирішення її органами місцевого самоврядування питань місцевого значення, передбачених законодавством, в інтересах жителів громади, щоб у результаті об’єднання громад люди отримали не гірші послуги, а кращі.

Присутніми наголошувалося на необхідності впровадження реформи децентралізації влади, оскільки від її успішної реалізації залежатиме вектор розвитку держави. Було висловлено пропозицію, яку підтримали учасники наради,  – провести зустріч Народного депутата України Ігоря Насалика із сільськими головами, депутатами селищної, сільських рад району, щоб обговорити питання реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

Джерело інформації - газета "Вікна"

Категорія: Суспільство | Переглядів: 475 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]