[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Жовтень » 12 » Найважливіший м’яч Назаренка
16:17
Найважливіший м’яч Назаренка

У суботу, 10 жовтня, національна збірна України здобула перемогу в, безсумнівно, найважливішому на цей момент поєдинку кваліфікаційного турніру чемпіонату світу-2010. Мрію мільйонів наших уболівальників втілив у життя Сергій Назаренко, забивши єдиний м’яч потужним ударом з-за меж карного майданчика. Символічно, що свій найважливіший гол за збірну Сергій забив на «Дніпро-Арені», де проводить домашні зустрічі його клуб.

 

Сюрпризи від наставника.

Олексій Михайличенко всупереч усім прогнозам з перших хвилин випустив на поле двох дебютантів − захисників Євгена Хачеріді та Ярослава Ракицького. Додайте до них учорашнього новачка Василя Кобіна, який вперше вийшов на правому фланзі у збірній, і постане абсолютно експериментальна лінія оборони. Треба відзначити, що молоді новобранці загалом упоралися із хвилюванням, хоча вряди-годи і припускалися − через брак досвіду й зігранності − тактичних помилок. Зате у єдиноборствах і 22-річний Хачеріді, і 20-річний Ракицький показали справжній клас. Останній взагалі міг стати справжнім героєм, якби його фірмовий удар здалеку неймовірним чином не парирував воротар.

 

Вилучення й пенальті.

Почалося все для нас напрочуд вдало. Вже на 13-й хвилині Артем Мілевський утік від Ріо Фердинанда, вирвавшись віч-на-віч з Робертом Гріном. Тому не вдалося впоратися з українським форвардом інакшим способом ніж збити його в карному майданчику. У підсумку − червона картка воротарю і пенальті. На жаль, капітану «синьо-жовтих» Андрію Шевченку просто не пощастило: він спокійно розвів Девіда Джеймса та м’яч по різні боки, але влучив у стійку воріт… Незабитий пенальті анітрохи не знітив такого досвідченого гравця. У першому таймі Шевченко несамовито боровся з суперниками, активно рухався, часто отримував м’яча, роздавав передачі і сам намагався загострювати ситуацію. Одним словом − вів гру нашої збірної.

 

Назаренко забиває вдома.

Упродовж перших 30 хвилин українці буквально затисли суперників на їхній половині поля, і врешті-решт досягли свого. Гольовий момент виник внаслідок пресингу у виконанні Руслана Ротаня, який змусив помилитись когось із англійських захисників. М’яч підібрав Василь Кобін, обіграв двох опонентів, але на третьому спіткнувся. Однак м’яч відскочив до дніпропетровця Сергія Назаренка, який могутнім ударом − за невеличкого рикошету від голови Ешлі Коула − відкрив рахунок. Чим довів рідну публіку до екстазу!

 

Нещаслива штанга.

Як виявилось, гол поклав початок просто-таки фантастичному за змістом відрізку. Одразу ж по тому Уейн Руні вивів на забійну позицію Френка Лемпарда, але м’яч після його удару промайнув повз ворота. За мить − уже українці схопилися за голову. Артем Мілевський приклався неробочою лівою метрів з двадцяти, та англійців знову врятувала штанга. Англійці намагалися нав’язати контргру, переважно розвиваючи атаки своїм правим флангом. Але й «синьо-жовті» в тилу не відсиджувались, створивши низку перспективних моментів. Один з них завершився непоганим, але неточним ударом головою Олексія Гая.

 

Всюдисущий Тимощук.

Другий тайм «синьо-жовті» почали не так упевнено. Все ж таки відповідальність за результат висіла над гравцями немов Дамоклів меч. Десять підопічних Фабіо Капелло спробували скористатися певною розгубленістю опонентів. У ці хвилини особливо помітною стала ключова роль Анатолія Тимощука, який ніби на крилах літав по всьому ігровому периметру, полюючи на м’яч. Кілька разів англійцям все ж вдалось організувати осмислені комбінації, але, відчувши цей порив суперників, українці почали методично «сушити» гру.

 

Валідольна кінцівка.

Чим більше спливало часу, тим обережніше діяли господарі. Адже кожна помилка в їхніх діях могла стати фатальною. Звісно, при цьому хлопці Михайличенка не відмовлялись від пошуку шляхів до сітки воріт Джеймса. На 80-й хвилині це ледь не вдалось їм удруге: Ракицький протягнув м’яча через усе поле і видав чудову передачу Андрію Ярмоленку. Молодий динамівець вийшов один на один з голкіпером, але переграти його не зумів. Утім, цей епізод насправді вирізнявся з загального контексту, позаяк набагато активнішими виглядали саме гості. На останніх хвилинах ударам Руні та Лемпарда лише трішки не вистачило точності − на щастя для нас. Українці вистояли і досягли такого омріяного результату. Тепер нашій команді необхідно перемагати на виїзді Андорру, щоб забронювати друге місце в групі й вийти до раунду плей-офф.

 

Бажання перемоги.

«Після такої гри дуже важко щось аналізувати. Видно було, що всі наші гравці виклались на сто відсотків. Напевно, ми хотіли перемогти більше за суперників і досягли свого, − зазначив одразу після матчу Олексій Михайличенко. − Звісно, нам не вистачало досвіду. Нечасто ми беремо участь у таких зустрічах, тому хлопці в другому таймі все більше стали грати на утримання рахунку. Гадаю, ми обрали актуальну тактику, яка виявилася достатньо продуктивною. Тепер нам залишається перемогти Андорру. Переконаний, що там не буде легко. Згадайте, яких труднощів зазнала Росія в поєдинку з цією командою у відбірному циклі Євро-2008. Та ми усвідомлюємо: без трьох очок в Андоррі сьогоднішній результат не матиме значення...»

 

Історична перемога.

«Я просто щасливий, що наша збірна сьогодні виконала завдання і зробила ще один крок до омріяної мети − зіграти в фінальній частині чемпіонату світу-2010, − у свою чергу зауважив президент ФФУ Григорій Суркіс. − Крім того, ми вперше здолали команду з так званої «великої п’ятірки». Цей історичний результат також дає можливість говорити, що у нас підростає дуже талановите молоде покоління футболістів. Хіба може не тішити дебют Ярослава Ракицького та Євгена Хачеріді? Вони вперше вийшли у складі головної команди країни, і одразу − проти Англії. Але виграли! І ця перемога є визначною подією не лише для них, але й для всієї країни».
 
Джерело інформації - офіційний сайт Федерації футболу України
Категорія: Спорт | Переглядів: 926 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]