[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2012 » Січень » 1 » На сході Японії стався землетрус, поштовхи відчувалися в Токіо
00:38
На сході Японії стався землетрус, поштовхи відчувалися в Токіо
Сьогодні вдень, 1 січня 2012 року, на сході Японії стався землетрус магнітудою 7 балів. За даними ЗМІ, потужні підземні поштовхи силою до 4 балів за японською шкалою вимірювання відчувалися і в Токіо.

Як наголошується, землетрус стався о 14:27 за місцевим часом в 486 кілометрах на південний схід від Токіо, осередок підземних поштовхів залягав на глибині 371 кілометра.

За даними національного Метеорологічного агентства Японії, підземні поштовхи силою до 4 балів прокотилися всім східним узбережжям головного японського острова Хонсю. Як повідомляється, найбільш сильні афтершоки відчувалися в префектурах Токіо, Міягі, Фукусіма, Ібаракі, Тотігі, Гунма, Тіба і Канагава.

При цьому попередження про загрозу виникнення цунамі поки оголошено не було. Про руйнування, жертв і постраждалих не повідомляється.

Як відомо, землетрус магнітудою не нижче як 6,0 вважається сильним і може призвести до значних руйнувань інфраструктури і жертв.

Нагадаємо, в березні 2011 року в Японії стався землетрус магнітудою 9, після чого виникло руйнівне цунамі, висота якого місцями перевищувала 30 метрів. У результаті катастрофи загиблими і зниклими безвісти вважаються понад 19 тисяч людей. Гігантська хвиля також стала причиною аварії на АЕС Фукусіма-1.

Джерело інформації - Кореспондент.net
Категорія: Суспільство | Переглядів: 561 | Додав: CHERNISHOV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]