[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2011 » Січень » 31 » На Прикарпатті збудують завод з переробки отрутохімікатів
09:04
На Прикарпатті збудують завод з переробки отрутохімікатів
Мер Калуша Ігор Насалик звернувся до Кабміну з проханням припинити фінансування вивезення гексахлорбензолу з Калуша, а для раціонального використання грошей скерували кошти на будівництво підприємства з переробки отрутохімікатів. Про це йшлося 28 січня 2011 року на нараді за результатами роботи МНС Івано-Франківської області у 2010 році, яку провів міністр МНС України Віктор Балога.

Як зауважив заступник міського голови Калуша Василь Петрів, на полігоні в Калуші було виявлено 11,8 тисяч тонн гексахлорбензолу в металевих ємностях, при їх ліквідації було виявлено, що кількість отрутохімікатів більше – ще 22 тис. тонн.

Водночас представник МНС повідомив, що є рішення про доручення Міністерства екології винайти кошти для створення підприємства з утилізації і знищення небезпечних речовин на території України, яке мають збудувати до кінця 2011 року.

Як зауважив голова ОДА Михайло Вишиванюк, будівництво заводу з утилізації хімічно небезпечних речовин коштує 250 млн євро. "З врахуванням того, що виявлено додаткову кількість гексахлорбензолу у Калуші, постало питання більш економного і раціонального використання коштів – не вивозити отрутохімікати, а будувати новий завод".

Міністр з питань МНС Віктор Балога зауважив, що рішення з цього питання буде позитивним, оскільки питання щодо Калуша перебуває на особистому контролі президента. У вівторок, 25 січня, рішення про будівництво такого заводу затвердила спеціальна урядова комісія.

Після наради В. Балога взяв участь у тактико-спеціальних навчаннях МНС в селі Вовчинець, присвячених ліквідації надзвичайних ситуацій у гірській місцевості – рятуванню і аеромедичній евакуації.

Джерело інормації - Zahid.NET
Категорія: Суспільство | Переглядів: 570 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]