[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2018 » Квітень » 12 » На підвищення безпеки дорожнього руху на Прикарпатті спрямують 92 мільйони
16:51
На підвищення безпеки дорожнього руху на Прикарпатті спрямують 92 мільйони
Івано-Франківщина – серед пілотних областей, де реалізовуватиметься проект щодо підвищення безпеки дорожнього руху. За ці кошти в області облаштують 29 світлофорних об’єктів, освітлять 70 пішохідних переходів та 25 аварійно-небезпечних ділянок доріг.

Цього року Міністерство інфраструктури України спільно з шістьма областями реалізовуватиме пілотний проект щодо підвищення безпеки дорожнього руху на автомобільних шляхах загального користування.

Джерелом його фінансування стануть кошти Європейського Союзу, які залучені у рамках Угоди про фінансування програм “Підтримка впровадження транспортної стратегії України”.

Участь у проекті, окрім нашої області, братимуть Львівська, Хмельницька, Харківська, Херсонська і Миколаївська області, інформує ОДА.

В рамках проекту планується здійснення заходів з  підвищення безпеки дорожнього руху, зокрема, використання сучасного обладнання інтелектуальних світлофорів, влаштування освітлення на пішохідних переходах, освітлення на аварійно-небезпечних ділянках автошляхів.

Загалом на реалізацію заходів на Прикарпатті буде спрямовано 92 мільйони гривень. Окрім того, також передбачається співфінансування із місцевих бюджетів у розмірі не менше 10 відсотків від загальної суми.

Наразі уже визначено розробника та виконавця обласної програми, який реалізовуватиме проект на Прикарпатті, обговорено умови співфінансування заходів за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Джерело інформації - ФРАНКІВЧАНИ

Переглядів: 647 | Додав: intecha85 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]