[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2012 » Лютий » 5 » Міська влада Калуша подає до суду на районну
12:04
Міська влада Калуша подає до суду на районну
Медичні працівники Войнилівської лікарні, районної лікарні на вул. Каракая, сільських амбулаторій і ФАПів не отримали зарплату за грудень.

За поясненням міської влади — через те, що район не перерахував свою частку фінансування на утримання спільної медицини. Зі свого боку, районна влада стверджує, що місту нічого не винна, пишуть вікна.

Минулого тижня на сесії міської ради міський голова Ігор Насалик повідомив, що місто подає до суду на районну владу. За словами мера, район не перерахував свою частку на фінансування спільної медицини за грудень минулого року. А це — більше 600 тис. гривень.

Нагадаємо, що міська та районна влада укладали угоду про передачу трансферту на фінансування спільної медицини.

За словами головного лікаря Калуської ЦРЛ Івана Красійчука, торік район свою частку передавав у ручному режимі.

З цього року фінансування відбуватиметься автоматично через Мінфін.

— У нас немає проблем із виплатою заробітної плати за січень, — повідомив Іван Красійчук. — Ми вже виплатили людям аванс. Але є деякі проблеми із зарплатою за грудень.

Так, медики сільських ФАПів та амбулаторій, Войнилівської лікарні та районної лікарні на вул. Каракая за грудень отримали тільки аванс. Ігор Насалик повідомив, що з цим питанням міська влада зверталася до районної навіть в офіційній формі. Але відповіді не отримала. Тому міський голова підписав документи до суду. Між тим, районна влада не вважає себе боржником. За словами першого заступника голови РДА Федора Вовка, минулого року районна влада перерахувала свою частку на фінансування спільної медицини сповна. А це — 25,5 млн. гривень. Недофінансування справді є. Але вони приблизно співпадають із тією сумою, яку заборгувало місто району.

— Міський голова говорить про борг району, але чомусь мовчить про те, через що насправді виникла така ситуація, — резюмував Федір Вовк. — У міста немає підстав з нами судитися. Але, якщо хочуть, нехай подають до суду. Проте, місто впродовж року не повертало до районного бюджету податок з доходів фізичних осіб комунального закладу "Районна лікарня”. Згідно із домовленостями, цей податок мав повертатися у районний бюджет. Ми неодноразово зверталися до міської влади, але не отримали жодної відповіді. Отож, наприкінці року районний бюджет не виконав цю частину плану, тому, відповідно, і не міг профінансувати свій обов’язок перед містом.

З цього року фінансовий внесок району у спільну медицину до міського бюджету надходитиме автоматично через Мінфін. Тобто, місто отримуватиме гарантовані надходження. А от ситуація із неповерненням прибуткового податку може повторитися. Адже ніхто не гарантує, що у міської влади знову не виникне спокуси розпорядитися більше, ніж півмільйоном гривень. Особливо після того, як виник конфлікт.
Категорія: Політика | Переглядів: 727 | Додав: CHERNISHOV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]