[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2014 » Квітень » 10 » Калуські податківці очікують декларантів
09:44
Калуські податківці очікують декларантів

У квітні завершується кампанія декларування доходів, які підлягають обов’язковому оподаткуванню за наслідками минулого року. При цьому задекларовано 4,3 мільйона гривень доходу та нараховано до сплати 157,6 тисяч гривень податку. Про це повідомив заступник начальника Калуської ОДПІ Михайло Князевич.
 

За словами посадовця в Калуській ОДПІ очікують ще на три сотні осіб-потенційних декларантів, які в минулому році скористалися послугами нотаріусів. Однак зауважив, що не всі громадяни, які нотаріально оформили доходи у вигляді спадщини або дарування, повинні сплачувати податок. Від оплати звільняються родичі першого ступеня споріднення - батьки, чоловік або дружина, діти, в тому числі усиновлені. В деяких випадках пільгу мають особи, що є інвалідами І-ї групи або дитиною, позбавленою батьківського піклування та діти-інваліди.
 

Крім того, Михайло Князевич нагадав, що обов’язковому декларуванню підлягають доходи від продажу рухомого майна, якщо такий продаж здійснювався більше як один раз в календарному році; доходи отримані у вигляді оплати праці від кількох податкових агентів, якщо бодай в одному календарному місяці отримано дохід більший як десятикратний розмір мінімальної заробітної плати; іноземні доходи; інвестиційний прибуток та інші неоподатковані доходи.      
 

Тож, якщо громадяни отримали запрошення з податкової інспекції, слід  обов’язково поспілкуватися з податковим інспектором, який дасть вичерпну консультацію щодо обов’язку, порядку заповнення декларації та оплати коштів.

Податківці очікують декларантів щоденно в Центрі обслуговування платників Калуської ОДПІ.
 

Що стосується термінів декларування доходів для реалізації права на податкову знижку,  то документи можна подавати на протязі календарного року.


 

Категорія: Суспільство | Переглядів: 572 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]