[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2013 » Квітень » 2 » Калуська ОДПІ: Порушення трудового законодавства не тільки перешкода у наповненні бюджету, а й соціальна проблема
17:20
Калуська ОДПІ: Порушення трудового законодавства не тільки перешкода у наповненні бюджету, а й соціальна проблема

Виплата зарплати «в конвертах», нижче мінімально встановленого рівня та легалізація працевлаштування є однією з основних перешкод у наповненні бюджету і соціальною проблемою з огляду на пенсійне забезпечення громадян. Тому ліквідація фактів виплати заробітної плати без сплати податку до бюджету та внесків до Пенсійного фонду є одним із пріоритетних завдань, що поставлені на сьогоднішній день перед владою на місцях.

В Калуші проведено зустріч з роботодавцями, під час якої виступив заступник голови Калуської РДА Лоранд Засядьвовк. Він наголосив, що використання нелегальної робочої сили, неоформлення трудових відносин або несвоєчасна реєстрація трудових відносин з найманим працівником-це порушення трудового законодавства, яке передбачає адміністративну, фінансову та кримінальну відповідальність та зобов’язав забезпечити своїм найманим працівникам заробітну плату не нижче мінімальних розмірів встановлених законодавством.

Начальник Калуської ОДПІ Віктор Глушпенко повідомив про результати інвентаризації робочих місць, яка було проведена податківцями на протязі лютого-березня цього року. Проведеною інвентаризацією 791 суб’єкта господарювання Калуша, розбіжність встановлено в 159 випадках. По сільських радах у 163 суб’єктів розбіжність встановлено  в 25 випадках. Матеріали направлено головам комісій з легалізації заробітної плати в Калуші і в Калуському районі для прийняття мір. Керівник податкової служби запропонував присутнім негайно виправити становище та оформити відносини із своїми найманими працівниками відповідно до чинного законодавства..

Категорія: Суспільство | Переглядів: 582 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]