[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2013 » Березень » 26 » Калуська ОДПІ: Податок на нерухомість – новий платіж в структурі місцевих бюджетів
17:49
Калуська ОДПІ: Податок на нерухомість – новий платіж в структурі місцевих бюджетів

У другому кварталі 2013 року податківці офіційно інформуватимуть громадян про необхідність сплати податку на нерухоме майно. Повідомлення-рішення із        сумою податку до сплати та реквізитами отримають жителі Калуша та району, котрі володіють оподатковуваною житловою нерухомістю.

З 1 січня 2013 року вступила в силу норма Податкового кодексу, згідно з якою житлова нерухомість, яка перебуває у власності як фізичних, так і юридичних осіб (у тому числі і нерезидентів), обкладатиметься податком. Оподатковуються будівлі, які відносяться до житлового фонду, а саме – житлові будинки, прибудови до них, житлові будинки садибного типу, квартири, котеджі та кімнати у багатосімейних квартирах. Не оподатковуватимуться об’єкти житлової нерухомості, які перебувають у власності держави або територіальних громад; нерухомість, що розташована у зоні відчуження або безумовного відселення; будівлі дитячих будинків сімейного типу; садовий або дачний будинок, але не більше одного такого об’єкта на платника податку; гуртожитки; об’єкти житлової нерухомості, які належать багатодітним та прийомним сім’ям, у яких виховується троє та більше дітей, але не більше одного такого об’єкта на сім’ю.

Переважно калушани не нестимуть додаткових фінансових витрат для сплати цього нового податку. Сплачувати цей новий податок зобов’язані не всі фізичні особи, а лише ті, котрі володіють квартирою житловою площею більше 120 і будинком, житлова площа якого перевищує 250 квадратних метрів.  Але тим, в кого у власності перебуває 2 об’єкти житлової нерухомості, потрібно визначитися стосовно площі на яку поширюватиметься пільга. Протягом 60 днів із дня отримання повідомлення – рішення потрібно перерахувати визначену суму податку на нерухоме майно до бюджету.

Крім того, 9 калуських підприємств з початку року вже задекларували близько 10,0 тисяч податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, який повинен повністю поступити до місцевого бюджету. 

Категорія: Економіка | Переглядів: 595 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]