[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2013 » Лютий » 27 » Калуська ОДПІ на сторожі інтересів держави та громадян
13:33
Калуська ОДПІ на сторожі інтересів держави та громадян

Виплата зарплати в «конвертах» та легалізація  працевлаштування  є однією з основних перешкод у наповненні бюджету і соціальною проблемою з огляду на пенсійне забезпечення громадян.  Про це заявив на прес-конференції з представниками місцевих засобів масової інформації начальник Калуської ОДПІ Віктор Глушпенко.

Провівши детальний аналіз, податківці прийшли до висновку, що більше 20 відсотків найманих працівників Калуша та району в минулому році отримували заробітну плату менше мінімально встановленого законодавством рівня. Якби заробітна плата була виплачена на рівні мінімальної, місцеві бюджети отримали б на додатково 340 тисяч гривень більше податку на доходи фізичних осіб, а пенсійний фонд – на 950 тисяч гривень пенсійних внесків.

Громадяни, які і сьогодні продовжують працювати на приватних фірмах та у підприємців без цивілізованого оформлення взаємовідносин, економлячи 15 відсотків на податку, втрачають набагато більше - трудовий стаж, пенсійне забезпечення, соціальні гарантії.

Крім того, калуськими податківцями проводиться обстеження суб’єктів господарювання шляхом виходу на місце здійснення підприємницької діяльності. Метою такої роботи є збір інформації для поновлення баз даних та формування переліку суб’єктів, відомості про яких будуть передані  до спеціальних робочих груп, які створені при Калуській міській раді та Калуській РДА. Такі робочі групи будуть здійснювати виход на місце здійснення підприємницької діяльності не тільки з метою інвентаризації, а для виявлення неоформлених найманих осіб та вжиття відповідних заходів.        

Працівники податкової служби мають надію, що працедавці з розумінням поставляться до проблеми, яка виникла в державі та зокрема в Калуському регіоні і оформлять трудові відносини з своїми найманими працівниками відповідно до чинного законодавства, в також почнуть виплачувати гідну заробітну платню.        

Категорія: Суспільство | Переглядів: 535 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]