[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2011 » Березень » 10 » Калуська міліція розкрила резонансне вбивство
13:47
Калуська міліція розкрила резонансне вбивство
17 лютого 2011 року наше місто сколихнула страшна звістка: у власній квартирі було виявлено труп вчителя фізичної культури ЗОШ №7 Лілії Миколаївни Харченко

Потерпіла проживала одна. Її син знаходився на заробітках у Москві. На роботу вона не виходила, оскільки перебувала на лікарняному з переломом руки. Як стверджують сусіди, котрі спілкувалися із Лілією Харченко, 14 лютого вона планувала лягати на стаціонарне лікування. Саме сусіди і забили на сполох, оскільки не чули, щоби жінка ходила по квартирі та й дверей вона не відчиняла. Про свої недобрі здогадки вони повідомили у міліцію, котра невдовзі зв’язалася із сином. Останній попросив не виламувати дверей до його повернення. Тож труп жінки і виявили з приїздом сина. За висновками судмедекспертів, смерть настала від сильної крововтрати, адже потерпілій перерізали артерію на шиї.

– Відразу після того, як син потерпілої, котрий приїхав додому з-за кордону і, власне, виявив свою матір мертвою, оперативники карного розшуку негайно почали відпрацьовувати декілька версій скоєння особливо тяжкого злочину. Ми здійснили цілий комплекс оперативно-розшукових заходів, спрямованих на встановлення як обставин і мотивів убивства, так і щодо причетності до злочину конкретних осіб. Таким чином, вдалося достеменно з’ясувати, що жінку позбавили життя із корисливих мотивів. Труднощі були в тому, що потерпіла проживала самотньо, через це й про її долю стало відомо аж через п’ять днів після скоєння злочину, – розповів перший заступник начальника УМВС України в Івано-Франківській області полковник міліції Ігор Сав’юк.

Майже два тижні працівники калуської міліції та обласного карного розшуку працювали над розкриттям цього резонансного злочину. Міліціонери затримали двох мешканців райцентру віком 20 і 23 роки, котрі обґрунтовано підозрюються у скоєнні розбійного нападу і вбивства.

На сьогодні із затриманими підозрюваними проведено ряд слідчих дій. На вбивство жінки вони наважилися заради грошей. Як з’ясувалося, у квартирі вбитої зловмисники заволоділи 800 гривнями та декількома ювелірними виробами. Один із затриманих раніше притягувався до кримінальної відповідальності за спробу вчинити крадіжку.

Наразі триває слідство.

Джерело інформації - газета "Західний Вісник"
Категорія: Кримінал | Переглядів: 1195 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]