[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Грудень » 13 » Віктор Ющенко вимагає закрити телеканали, які ігнорують українську мову
23:43
Віктор Ющенко вимагає закрити телеканали, які ігнорують українську мову
Президент Віктор Ющенко звинувачує Національну раду з питань телебачення і радіомовлення у недостатньому контролі за дотриманням законодавства про телерадіомовлення, зокрема, у сфері дотримання мовного режиму трансляцій. Про це він сказав під час наради з керівниками обласних державних телерадіокомпаній.

"Доки Національна рада буде такою беззубою, коли вона стане українською, коли буде ефективний контроль за тією політикою, що не є українською?.. чому той канал, який не поважає нашу мову, нашу історію, не викидається з інформаційного простору?", - обурився Ющенко.

На його переконання, телевізійники повинні бути поза політикою. Президент висловив своє незадоволення діяльністю українських телекомпаній. "Що нам заважає мати національний інформаційний простір? Чому нам байдуже, що відбувається в країні? Чому так переповнені "жовті" тематики?" - запитав він.

Ющенко також засмучений надлишком негативної інформації в телерадіопередачах. "Хочеш набратися песимізму - ввімкни будь-який український канал", - зазначив він. Глава держави наголошує, що Україна має необхідні законодавчі норми для ведення достойної національної політики у сфері телерадіомовлення.
 
Джерело інформації - ТСН
Категорія: Культура | Переглядів: 730 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]