[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2011 » Березень » 16 » Японці приховують рівень радіації, але українцям поки що нема чого боятися, - експерт
18:47
Японці приховують рівень радіації, але українцям поки що нема чого боятися, - експерт
Побоювання українців, що радіаційні викиди в Японії дійдуть до нас, є невиправданими. Про це сьогодні, 16 березня 2011 року, в коментарі Гал-інфо повідомив доктор наук, професор географічного факультету ЛНУ ім. І. Франка Іван Волошин

«Японці утримують в таємниці рівень радіаційного забруднення. Але відселення людей з 30 км зони є свідченням серйозності катастрофи. З циркуляцією повітряних мас, з вітрами радіація сягне Байкалу. До України вона не дістанеться, адже нас розділяє велика відстань. Якби така трагедія сталася на Заході то можливий був би західний перенос циркуляції повітряних мас», – каже Іван Волошин.

Водночас науковець не відкидає ймовірності потрапляння радіації в Україну, якщо забруднення сягне верхніх шарів атмосфери. «Звичайно, якщо хмара підніметься на висоту 3-4 км, то повітряні маси досягнуть Байкалу і не відомо, куди вітер перенесе їх далі», - додав він.

Він також додав, що передбачити розвиток подій в зв’язку із тим, що Японія тримає все в таємниці, досить складно, адже після Чорнобильської катастрофи радіаційні опади пройшли і в Канаді, і в Гренландії. На думку експерта, більша небезпека забруднення загрожує Росії, однак, поки що в Росії про це не повідомляють.

У ГУ МНС у Львівській області Гал-інфо запевнили, що радіаційне забруднення для України неможливе, адже катастрофа не настільки масштабна, а Україна й Японіє є дуже віддаленими країнами і відстань між ними – майже в 9 тис. км.

Джерело інформації - Гал-Інфо
Категорія: Суспільство | Переглядів: 666 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]