[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2013 » Березень » 12 » Якщо вирішили жити за кордном - заповніть податкову декларацію
18:59
Якщо вирішили жити за кордном - заповніть податкову декларацію

Громадяни України, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, зобов’язані подати до податкової інспекції за місцем своєї реєстрації декларацію про майновий стан і доходи. Це необхідно зробити не пізніше ніж за 60 календарних днів до виїзду. Про це та про особливості цьогорічної кампанії декларування повідомила начальник управління оподаткування фізичних осіб Калуської ОДПІ Надія Романів.

Посадовець зазначив, що відповідна перевірка органом ДПС здійснюється протягом 30 календарних днів після надходження такої декларації. У разі відсутності податкових зобов’язань платнику податку видається довідка про сплату та відсутність податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб, яка є дійсною протягом 60 календарних днів з дати її видачі.

Зазначений документ подається до органів митного контролю під час перетину кордону і є підставою для проведення митних процедур.

Довідково: обов’язок щодо подання податкової декларації платниками податку-резидентами, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, визначено п. 179.3 ст. 179 Податкового кодексу України та регламентовано постановою Кабінету міністрів України від 27.12.2010 № 1243 «Про затвердження Порядку отримання довідки про сплату податку на доходи фізичних осіб платником податку-резидентом, який виїжджає за кордон на постійне місце проживання, та про відсутність податкових зобов’язань з такого податку». 

Категорія: Суспільство | Переглядів: 608 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]