[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2013 » Вересень » 6 » Як платнику єдиного податку перейти на загальну систему оподаткування
12:00
Як платнику єдиного податку перейти на загальну систему оподаткування

Платник єдиного податку може прийняти рішення про відмову від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів, перелік яких визначено Податковим кодексом України.

Перейти на загальну сиситему оподаткування можна за умови відсутності непогашених податкових зобов’язань чи податкового боргу. Для відмови від спрощеної системи суб’єкт господарювання не пізніше, ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року) подає до органу Міндоходів заяву встановленої форми. З першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому подано таку заяву, підприємець вважатиметься на загальній системі оподаткування.

При цьому треба мати на увазі, що змінити систему оподаткування можна 1 раз протягом календарного року. Тобто субєкти господарювання, які відмовились від спрощеної системи оподаткування у 2013 році в попередні періоди, не зможуть до кінця цього ж року знову стати платником єдиного податку.

Відмова від спрощеної системи оподаткування здійснюється у порядку, визначеному підпунктами 298.2.1-298.2.3 статті 298 Податкового кодексу України.

Категорія: Економіка | Переглядів: 758 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]